Kristinehamns Kyokushin Karate-Do

 Pressmeddelande – Riksmästerskap Karate

Riksförbundet Swedish Karate Kyokushin Kai har utsett Kristinehamns Kyokushin Karate-Do att anordna 2015 års Riksmästerskap i kontaktkarate för Ungdomar 14-18 år samt Lag Vuxna.
Tävlingen kommer att anordnas Lördagen den 12:e December och kommer att förläggas i Kristinehamn. Kristinehamns Kyokushin Karate-Do känner sig hedrade att blivit tillfrågade.
Kristinehamns Kyokushin Karate-Do har tidigare anordnat Riksmästerskap i kontaktkarate.
Arrangemanget har blivit väl mött med positiv anda från Tävlande, Publik och Domarkår. Klubben är till sin storlek en frodande klubb och har på kort tid vuxit sig starkt. Med Ökade Barngrupper/Ungdomsgrupper samt Vuxna har en god gemenskap etableras och vi välkomnar med öppna armar våra närliggande som långväga vänner för att tävla.
Med två fräscha mattytor för tävling, god organisation samt det geografiska läget öppnar upp för mycket goda möjligheter att anordna Tävlingar, Läger och Event i Kristinehamn. Vår förhoppning är att vi i framtiden kommer att få fortsatt förtroende att arrangera liknande evenemang från Riksförbundet.
Kristinehamns Kyokushin Karate-Do mål är att sätta Karate i Kristinehamn på Kartan.
Plats: Södermalmshallen, Kristinehamn
Adress: Gamla Kyrkogatan 3
Datum och tid: 2015-12-12 – Invägning och Registrering 08:00, Inmarsch 10:10, Tävlingsstart 10:30
Arrangemanget kommer att vara öppen för följande klasser Riksmästerskapsklasser Kyokushin kumite: 3-manna lag damer fr.o.m 18 år.
Kyokushin kumite: 3-manna lag herrar fr.o.m 18 år.
Kyokushin kumite: Juniorer individuellt pojkar och flickor 16 till 18 år fyllda. Kyokushin Kumite: Cadet individuellt flickor och pojkar 14 till 16 år.

Fakta

Kyokushin är en karatestil med fullkontakt som grundades i Japan 1964.
I tävlingar är det inte tillåtet att slå mot huvudet. Däremot är sparkar tillåtna. Kyokushin bygger på en filosofi av självförbättring, disciplin och hård träning. I Sverige har Swedish Karate Kyokushinkai omkring 3000 medlemmar.
Med varma hälsningar Marcus Collstam
Ordförande – Kristinehamns Kyokushin Karate-Do
Pressmeddelande RM – HT 2015