Den 23 november firade Oyama Karate Kai 50-årsjubileum som en av Sveriges äldsta karateklubbar. På plats var både nuvarande och gamla medlemmar, Sensei Jan Kallenbach och förstås klubbens grundare Sensei Marshall McDonagh som ledde klubben fram till 1989 då Sensei Lars Sjöberg tog över.

Kvällen inleddes med en uppvisning i kata, kumite och krosstekniker av fyra av Oyama Karate Kais ungdomar; Ki Pasanen, Py Pasanen, Clara Flodin och Jessica Edlund. Därefter började middagen och en rad olika tal. Sensei Marshall McDonagh visade bilder och berättade om tiden mellan 1968-1989 och många av hans forna elever och stora profiler inom kyokushin som tex Göran Friberg och Karl Henrik Robért passade då på att tacka sin lärare för tiden i Oyama Karate Kai.

Ett telegram lästes upp från Shihan Michael Söderkvist som skickade sina varmaste hälsningar och ev av sosais signerade böcker som gåva till klubben.

Jubileumskvällen visade således upp en stor bredd av Oyama Karate Kai med unga som gamla, kvinnor som män, och stora tävlingsframgångar både då som nu.