Ellen Johnsson, KFUM Uppsala Kyokushin Karate, deltog i U14 +60 kilo klassen. I 1/4 finalen mötte hon motståndare från Bulgarien. Hon vann matchen övertygande efter att ha drivit sin motståndare under hela matchen, vinst med samtliga flaggor. I semifinalen väntade polskan och hemmafavoriten som hade ett konstant driv framåt. Ellen svarade med en aktiv rörlig stil som neutraliserade motståndarens alla försök och även här vinst med alla flaggor. I finalen mötte Ellen en motståndare från Ukraina som vunnit alla sina tidigare matcher på poäng efter jodanteknik. Ellen börjar matchen starkt och driver sin motståndare utanför mattan. Halvvägs in i matchen får hon en wazari emot sig efter en jodan teknik som delvis blockeras men som 2 av domarna ansåg vara tillräcklig för poäng. Ellen fortsätter att ha ett driv framåt resten av matchen men lyckas tyvärr inte reducera, trots flera försök. Hon slutar på en välförtjänt Silver plats.
Mattias Lindgren, Uppsala, deltog i senior herrar -95. Han mötte Denys Bielykh från Ukraina. Matchen blir dessvärre inte särskild lång. Mattias öppnar matchen med ett driv men möts av en motståndare som är aggressiv och driver Mattias bakåt. Ungefär 30 sekunder in i matchen
 träffas Mattis av en kaitengeri som resulterar i en knock.
Alexander Ahlén från Uppsala gjorde under helgens Carpathia Cup 2020 sin internationella debut. Han deltog i U14-klassen i kata och vann 16-delsfinalen med Pinan Sono San och flaggorna 5-0. Därefter tog han även hem 8-delsfinalen med Pinan Sono Ni och rösterna 5-0. Han gjorde en fin Pinan Sono San i kvartsfinalen men förlorade mot en rutinerad ukrainare. Detta resulterade i en femteplats för Alexander.
Adam Rogård, Uppsala, vann sin 8-delsfinal i herrarnas seniorklass mot en ukrainsk kille med lotten geksai dai och rösterna 3-2. I kvartsfinalen väntade ytterligare en ukrainare, där lottades de igen geksai dai och Adam vann överlägset med 5-0. I semifinalen ställdes han mot Oleg Korol från Ukraina, tidigare EM-medaljör. Adam gjorde en mycket kraftfull och fokuserad Sushiho men förlorade med flaggorna 5-0. En tredje plats till Adam!
Andreas Tampe, Uppsala, vann även han 8-delsfinalen med en stark geksai dai, 5-0 mot en ukrainare. I kvartsfinalen väntade Yaroslav Kovalchuk från Ukraina, flerfaldig EM-vinnare. De lottades yantsu och Andreas gjorde en mycket ren och stark yantsu men förlorade med 4-1. Yaroslav vann sedan klassen.

Ella Elvander, Uppsala, mötte i 8-delsfinalen i damernas seniorklass ukrainskan Yaryna Korol som bland annat placerat sig med hennes katalag på TEAM-kata EM i fjol. De lottades Yantsu och Ella vann matchen med 4-1. I kvartsfinalen väntade en tjej från Litauen, lotten föll åter på Yantsu och Ella vann med 3-2. Därefter var det kvartsfinal mot en ungersk tjej där Ella valde Kanku, ungerskan Sushiho och Ella vann med 3-2. Sedan väntade en svensk final mot landslagskamraten Ki Pasanen. Ki var först ut med Seipai och Ella gjorde Sushiho. Bägge tjejernas kator var rena och kraftfulla. Matchen resulterade i vinst till Ki som fick försvara fjolårets guld med flaggorna 4-1. Silver och guld till Sverige i damernas kataklass!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset