Under söndagen korades årets vinnare i Belgian Open Kata Championship i La Louvière, Belgien. KFUM Uppsala Kyokushin Karate fanns representerade på tävlingen med både delar av landslaget och debutanter på internationella arenan, tävlandes i fyra olika klasser.

Alexander Ahlén gjorde sin andra internationella tävling. Han deltog i klassen pojkar 11-14 år. I elimineringsmatchen dominerade Alexander i och med att han fick alla domarröster på sin sida. Kvartsfinalen blev lite tuffare men även denna match vann Alexander. I semifinalen väntade en belgisk kille som Alexander inte lyckades ta. Därmed slutade han på en tredje plats! En stark insats av Alexander.

Adam Rogård deltog i herrarnas Yudansha-klass och blev där lottad direkt till kvartsfinal. Där ställdes han mot en belgisk före detta landslagsman. Adam gjorde både en tekniskt klanderfri och mycket kraftfull kata men tyvärr räckte det inte för att plocka rösterna från hemmafavoriten.

Ella Elvander deltog i damernas Yudansha-klass. Elimineringsmatchen vann hon med stora marginaler. Därefter även vinst i kvartsfinalen med alla domarröster. I semifinalen ställdes hon mot schweiziskan Carla Gallati, som gjort sig ett känt ansikte i Belgien. Ella gjorde en ren och kraftfull kata men insatsen räckte inte till vinst mot favoriten. Därefter vann Carla finalen mot den regerande Europamästarinnan An Driesens Polimeno. Brons till Ella och gott sällskap på prispallen med andra ord!

Jonas Wahlström gjorde internationell debut, med bravur! Han tävlade i brunbältesklassen, en blandklass för damer och herrar. Elimineringsmatchen vann han enkelt. Därefter även vinst i kvartsfinalen och i semifinalen lyckades han också övertyga domarna. Jonas blev säkrare och starkare för varje match och plockade till sist även alla domarröster i finalen. Guld till Jonas på internationella tävlingen!