Här kort rapport från tävlingen “THE 1ST ONLINE WORLD KATA CUP FOR CLUBS” som gick den 27 februari online. Tävlingen var historisk dels för att det var en World Cup i grenen kata samt att tävlingen var öppen för alla organisationer. Totalt tävlade kring 1000 karatekas på tävlingen, vilket känns lovande inför framtiden för katatävlingar, att intresset är så stort. Det var deltagare från 25 länder på tävlingen. Sverige hade 15 anmälda deltagare och 14 av dem kom till start. Klubbar från Sverige som deltog: Banzai Karate Kai, KS Umeå Kyokushinkai, Kungälv Kyokushin, Oyama Karate Kai, Uppsala Kyokushin, Tatakai Kyokushin och Östersunds Budokai. Stor bredd i truppen, från U11 till Seniorer (+40). 9 killar och 6 tjejer. Kul!

Bra jobbat alla och grattis till bra prestationer. Sverige tog 3 medaljer, en per valör.
I klassen seniorer herrar (+40) Guld till Andreas Tampe Uppsala KK, i klassen U14 pojkar Silver till Bernhard Souter Banzai KK och i klassen seniorer herrar (+40) Brons till Per Holmgren Östersunds Budokai. Extra grattis till dem!

Sammanfattningsvis kan sägas att det är riktigt kul att detta initiativ togs och att tävlingen genomfördes i ett helt nytt format. I dessa Corona-tider är det en frisk fläkt. Trots att det var första gången som en tävling genomfördes globalt med en massa olika tidszoner med ytterligare en parameter, ny teknik (med video konferens), så fungerade det över förväntan. Riktigt bra! Hoppas detta kan inspirera till World Cup irl i framtiden när Corona pandemin är över.

Stort tack till arrangören EKO och den Litauiska förbundet för en väl genomförd tävling. Osu!

Bästa Hälsningar
Toni