Prag Open var en osynad tävling ur ett svenskt perspektiv, men tävlingen har existerat i flera år och är populär i Europa.
Prag Open är i första hand en ungdomstävling tävling, men det finns alla kategorier från 4-5 år upp till veteran (+35). Den arrangeras under EFKO-hatten och organisationerna Shinkyokushin, Ashihara samt World Kyokushin kaikan delar på arrangörsansvaret.
Det som överraskar är tävlings storlek och spridning. Det var 400 deltagare och 21 länder anmälda, ändå är den relativt anonym för oss.  På anmälningslistan fanns några ovanliga länder såsom Pakistan, Estland Uzbekistan och Israel, men det stora flertalet är deltagare från Centraleuropa. Främst Polen och Tyskland. Även en del afrikanska länder var anmälda, men dessa dök aldrig upp.
Då tävlingen är ett samarrangemang så deltar många olika stilar bland annat deltog Hollänska IFK och Danska Ashihaara och många fler.  Israel var där med en ovanligt stor trupp med deltagare i alla åldrar och Tyskland visade att de är på gång med flera bra fighters. Arrangemanget var “classic style” – en äldre idrottshall, tre mattor, ohörbara annonseringar, massvis av människor överallt och till synes ett kaos,. Men som trots allt fungerade bra, mycket tack vare Kumitetechnology, Europas Smoothcomp.
Domar/coachmötet var en hetsig dialog om regler och regeltolkningar, som det ofta är, när många olika stilar möts. Reglerna är dock hyfsat likt de vi är vana vid, dock har inte kadetter väst och raka sparkar mot huvudet tilläts då hjälmarna hade ansiktsskydd.
Antal deltagare i senior kategorierna varierade mycket. I några enbart 2-3 stycken anmälda och andra 15-20 st. Nivån på deltagarna varierade, men många namn har vi sett på EM tidigare. Så det fanns bra motstånd i flera viktklasser.
Mirjam Björklund deltog som enda svensk i kategorin -60 kg. Hennes grupp hade många meriterade fighters och halva gruppen hade EM-placeringar, vilket gjorde gruppen spännande. Lottningen var dock inte till Mirjams fördel. Hon fick möta Marta Lubos från Polen första matchen. Marta är rutinerad och meriterad (hon vann senare kategorin), så oddsen var inte på Mirjams sida.
Men matchen blev jämnare än vad oddsen visade. Mirjam attackerade Marta utan respekt som stundtals fick försvara sig ordentligt. Matchen fick en förlängning, därefter tyckte tre domare att Marta skulle ha segern och där slutade tävlingen för Mirjams del. Det blev inga medaljer för Sverige denna gång. Men en ny tävling att ha med i tävlingsplaneringen.