SKK styrelse har tagit beslutet att Sverige kommer att arrangera Europamästerskapen 2023. Det blir en tuff, men också inspirerande utmaning. Resultatet kommer att bli bra, om vi gör det tillsammans och visst skulle det vara roligt om vi hade ett landslag utöver det vanliga, nu när tävlingen hålls på hemmaplan.
Som värdnation har vi möjlighet att delta med 3 deltagare i varje viktklass i stället för 2 deltagare, som  är det vanliga. Det gäller även för kata-kategorierna . Tänk om Sverige kunde delta med största truppen någonsin!
Men har vi tillräckligt med utövare som är intresserade?
Idag har vi ett rutinerat, men litet landslag och därtill ett antal nya aspiranter. Men är det allt? Efter pandemin har tävlingsverksamheten inte kommit igång på samma nivå som tidigare. Det kanske finns det fler som funderar på att ta chansen och satsa på en landslagskarriär. Speciellt nu när nästa EM går i Sverige.
Detta meddelande är en uppmaning till alla klubbledare att redan nu diskutera satsningen med era utövare. Om det finns det intresse så informera landslagsansvarig tidigt, så att de som aspirerar också kan delta i de aktiviteter som planeras för kommande år.
Vi har ett år på oss att förbereda oss på bästa sätt och vi behöver ett år. Satsningen startar redan nu. Det kommer vara svårt att komma senare och vilja vara med. Fundera seriöst, planera och anmäl intresse eller ställ frågor till magnus.hanssen@keiko.se.
Det är ett unikt tillfälle som kanske inte kommer tillbaka på många år. Så ta vara på tillfället.
Magnus  Hanssen
Landslagsansvarig