143 tävlande från 19 länder och från flera olika organisationer lockades till soliga och varma Antwerpen i Belgien den 17 juni. Tävlingen var för juniorer, seniorer och veteraner och det tävlades både i kata som kumite.

Sverige representerades i kata av Adam Rogård, Enso, Andreas Tampe, Uppsala och Morgan Nordin, Örebro. I kumite juniorer av Agnes Hellqvist Muller, Göteborg, Vilgot Elvinsson, Enso och Jonathan Costa, Enso. I kumite veteraner av Torbjörn Helmfrid, Enso. I kumite seniorer av Mirjam Björklund, Keiko, Alireza Nazari, Lidköping, Simon Eriksson, Enso och Sebastian Eriksson, Enso.

Dagen började med kata på två mattor. Det var väldigt hög nivå på deltagarna där flera kvalificerat sig för VM till hösten så en både kul och bra tävling.

Morgan lottades till kvartsfinal och fick möta Tomas Zienius från Litauen. Morgan körde sushi-ho och hade en rätt bra känsla från start och genom katan. Det var några saker som han kände att han kan göra bättre, som alltid i kata. Tomas gjorde en bra och explosiv Seienchin. Även han hade ett par mindre missar men i stort en fin kata. Det slutade i förlust med 3-2.

Det var andra gången Andreas deltog i herrarnas kata, förra gången var 2018 och då blev det en tredjeplats. Denna gång var det färre deltagare och Andreas gick in i kvartsfinal direkt mot dansken Erik Jessen. De två tvingades båda ställa om fokus till lottad kata (Gekisai sho) då domarna av någon anledning missat att man i övergång från åttondel till kvart går över till tävlandens eget val av kata. Något förvånande för de två, men katan satt bra och det blev vinst med domarsiffrorna 5-0. Semifinalkatan (Sushi ho) var nog den kata Andreas kände sig mest nöjd med för dagen. Därför var det självklart tråkigt att förlora just den matchen mot Ciril Bächli, Schweiz som han har slagit tidigare (i spanska mästerskapen) men Ciril har även utvecklats de senaste åren. Därefter blev det snabb omladdning för bronsmatch mot Tomas Zienius, Litauen. Tomas mötte Andreas senast i kvartsfinalen på EM och slog honom då, så Andreas hade ett visst mentalt övertag. Han hade också sparat Kanku där han fick utlopp för sin andningsteknik i kiai och ibuki som är en av hans styrkor. Det kändes skönt att klara bronset även om det var med liten marginal och naturligtvis bra för självförtroendet och nästa mål som är VM i Japan i oktober.

Därefter var det dags för kumite på tre mattor. Juniorerna körde med hjälm och visir. Alla sparkar förutom kaiten geri var tillåtna mot huvudet, med kravet att sparkarna skulle vara med kontroll.

Agnes åkte ut i sin debut då hon inte hann blockera en jodan mawashi och motståndaren vann med en wasari. Hon kom igen i matchen om bronset där hon malde ned motståndaren med sparkar i chudan, ippon. Brons.

Jonathan och Vilgot fick köra round robin då de var tre i sin grupp. Båda slog belgaren och det blev en bra final där Jonathan tog guld och Vilgot silver.

Seniorerna och veteranerna körde fram till seminfinalerna, därefter blev det en ostrukturerad inmarsch med tal. Semifinalerna, match om bronset och finalerna kördes på huvudmattan.

Sebastian fick i sin första match möta Henning från Norge. Han skulle ha mött honom på Western european i höstas men han var tvungen att lämna walkover då. Henning öppnade ganska aktivt men efter ett tag nötte Sebastians krokar ut honom. Andra matchen var mot en litauer som var mycket segare. Han var inte lika aktiv, men höll ett aktivt tempo. Efter två ronder vann han på dombeslut.

Match om tredjepris var mot Antanas, också från Litauen. Här var det lite klurigt, för arrangören och huvuddommaren meddelade oss att han inte skulle ställa upp i matchen, då Brian Jacobsen hade knockat honom matchen innan. Sebastian värmde ändå upp ut i fall att, och när det var dags så stod han också där, uppvärmd. Sebastians plan var att sparka ut insida, men efter att ha sparkat honom på vaden såg han att den tekniken tog. Så Sebastian fortsatte med det, vilket gav honom ippon. Brons.

Alireza mötte Edis Acik från Belgien i -75 kg. Efter förlängning utsåg domarna Edis som vinnare.

Mirjam vann sin första mot Shanty Jacobs från Belgien. I semifinalen åkte hon ut mot en holländska och fick därmed gå matchen om bronset. Den matchen vann hon mot tyskan Jessica Krause. Brons.