Stort grattis för fina prestationer från landslaget på VM i kata och kumite! Våra tävlande hade förberett sig väl och kunde prestera bra. Ki Pasanen och Andreas Tampe i kata, Mirjam Björklund, Ali Hayder, Kaveh Zahmatkesh, Sebastian Eriksson och Simon Eriksson i kumite.

Dagen började med kata och arrangören hade effektiviserat förfarandet i de två första omgångarna genom att de tävlade fick tävla parvis samtidigt på mattan.Ki vann sin första match och kom vidare. Hon förlorade den andra mot japanskan Sari (3-2 i flaggor) som kom sedermera trea.

I kumite vann Mirjam sin första, men åkte ut mot japanskan Momo som kom sedermera fyra. Ali Hayder var den som vann sina två matcher under lördagen genom vinst mot kanadensaren Massimiliano och japanen Yuki. Han tog sig vidare till andra omgången dag två. Tyvärr ådrog han sig en skada i foten under lördagen, som inte gick att ignorera och han fick avbryta sin tredje match pga smärta.

Övriga åkte ut sina första matcher trots bra prestationer på mattan.

VM i shinkyokushin i öppen viktklass för damer respektive herrar går vart fjärde år i Japan. Sverige hade fyra herrplatser. Mirjam fick kvalificera in sig via framgångar på EM och förra årets viktklass VM. I år var det premiär för kata och Andreas och Ki kvalificerade in sig via årets EM. På plats var även coacherna Magnus Hanssen och Camilla Bolin samt domaren Michael Söderkvist

Foto: Annika Peterson