I samband med VM i Tokyo så genomförde WKOs Graderingskommitté graderingar. Brukligt är att högre graderingar görs i samband med VM och många gånger har vi deltagare från SKK. Denna gång med Oualid Burström och Maria Fitkin.

Oualid Burström 4 Dan

Oualid är bosatt i Skellefteå och har rollen som huvudtränare vid Guldstadens KK. Hans tränarkarriär påbörjades 1997 under ledning av Mikael Nordström, även det i Skellefteå. År 2011 tog han initiativ till att grunda Guldstadens Kyokushin Karate i Skellefteå. Under sina ungdomsår gjorde han en tävlingskarriär och erövrade medaljer vid RM i början av 2000-talet. Oualid har dedikerat mycket tid för att delta i läger och TK-seminarier, vilket har bidragit till hans utveckling inom karaten. Hans gradering godkändes utan tvekan av WKO:s graderingskommitté.

Maria Fitkin 4 Dan

Maria är aktiv i Stockholms Kyokushin Karate. Hon började träna i klubben 2000. Genom att vara direkt elev under Shihan Brian Fitkin har hon kunnat utveckla sin teknik och kunskap på ett förmånligt sätt. Det har lett till en framgångsrik tävlingskarriär i landslaget med medaljer på RM och internationella tävlingar samt deltagande på EM. Efter tävlingskarriären har Maria också varit en kompetent och uppskattad domare. Genom det stora engagemanget så har det blivit många läger och TK-seminarier genom åren. Tidigt efter att hon började träna fick Maria förtroendet att instruera. Intresset som instruktör utvecklades då hon genom en livslång sjukdom fick svårt att fortsätta sin tävlingskarriär, det har ofta varit 6-7 pass/vecka. På grund av sjukdomsbilden så har Maria gjort en gradering per rekommendation. Det förfarandet görs då det finns medicinska/fysiologiska hinder för en praktisk gradering. WKOs graderingskommittétog beslutet att gradera Maria Fitkin utan Shihan Brian Fiktins deltagande.

Swedish Karate Kyokushinkai gratulerar till de nya graderna.

SWEDISH KARATE KYOKUSHINKAI
Tekniska Kommitten

Michael Söderkvist
Ordf