Sveriges representeras i lördags av hela 5 deltagare från Enso Kyokushin Karate i Spanska Lorca där WKB höll sitt VM.
I Kata deltog Adam Rogård. Efter tre övertygande kvalomgångar nådde Adam till semifinal som han tyvärr förlorade mot hemmafavoriten och även matchen om brons mot WKB Tysklands’’ Evgeny Bartolomy, men en hedrande fjärdeplats blev slutresultatet.
I kumite ( fighting ) nådde både Sebastian Eriksson och Sanne Larsson till kvartsfinaler.
Sebastian gick direkt vidare till andra omgången där han besegrade Mitat Zarifoglu från Turkiet . I kvartsfinalen mötte Sebastian den slutliga finalisten och hemmafavoriten Pol Solguero . Efter förlängning av en jämn match gick vinsten via vågen till spanjoren
Sanne öppnade tävlingen med en övertygande seger mot polska Julia Saremba och därefter vinst på Gedan mawash mot Schweiziska Mirjam Bucher men i kvartsfinalen fick hon trots total dominans se sig besegrad av polska Monika Poczwarwdoska som lyckades få in en poänggivande offerspark .
Simon Eriksson mötte Umut Gurenc från Turkiet. Umut startade starkt, och i ett högt tempo. Simon blev pressad bakåt och kom aldrig riktigt in i matchen och förlorade efter första ronden.
Torbjörn Helmfrid mötte +40 klassen spanjoren Jorge Bernades. Spanjoren som var tyngre hade efter full tid 4-1 i domarsiffror och matchen var över.