Strax söder om Bryssel i trakterna av Waterloo gick den 11 februari Belgian Open Kata Championship av stapeln med deltagare i år från Belgien, Nederländerna,  Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, och Schweiz. Från Uppsala Kyokushin Karate deltog som Team Uppsala i lag-kata-tävligen Caspian Abrahamsson Carnrot, Konrad Flink Baesel, och Elliot Abrahamsson Carnrot  – de två förstnämnda tävlade även individuellt.
Först ut var lagtävlingen där lag Uppsala först mötte ett franskt lag i kvartsfinalen. De gjorde där en fint synkad pinan go och vann komfortabelt med 5-0 och tågade vidare mot semifinal. Där mötte de ett belgiskt hemmalag med stort publiktryck i ryggen, men lag Uppsala gjorde en stabil Geiksai Dai och vann med 4-1. Väl i final stod ett franskt lag för motståndet, team Uppsala brände av sin favoritlagkata Tsuki-no kata – och motståndarna gjorde komiskt nog densamma – men Uppsala tog hem segern med 5-0 efter en imponerande stabil tävling!🥇
Sedan vidtog den individuella tävlingen, där Konrad var först ut. Han började med en pinan yon i semifinalen som han vann utan större motstånd med 5-0. I finalen gjorde han en Tsuki no kata, matchen var väldigt jämn och spännande men Konrad lyckades med 3-2 knipa ett välförtjänt guld.🥇
Nästan simultant körde Caspian sina individuella matcher där han i semifinal slog ut en fransman med 3-2 efter en väldigt precis Tsuki no kata. I finalen gjorde Caspian en väldigt stark pinan go, men mötte då en hemmaklubbkille med massivt publikstöd som gjorde en mindre stabil gekisai sho men vann, hursom ett väldigt roligt silver till Caspian!🥈
Så sammanfattningsvis en väldigt rolig och utmanande katatävling med större delen av Västeuropa representerade, inklusive vuxna vm-deltagare, därmed hög klass på deltagare och arrangemang. Uppsala Kyokushin Karate fick här visa att vi hör hemma på den internationella pallen med en fin utdelning på 2 guld och 1 silver!🥇🥇🥈