211 fighters från 40 klubbar och från Grekland, Belgien, Tyskland, Norge, Sverige och Danmark deltog i årets upplaga av BS cup i Köpenhamn. En tävling som kan ha stora viktskillnader.
Från Sverige deltog flera klubbar varav några tillhörande SFKO och några från Svenska Karateförbundet.

Kungälv

Ifrån Kungälv tävlade fyra ungdomar. Felicia Halldin i klassen 14-16 år -60kg, och Dea Kumnova, Ellen Dahlberg och Saga Berggren i klassen 15-17år +60kg.
De var 8st tävlande i Felicias grupp och hon blev lottad att möta välmeriterade och erfarna Alva Lemos från Bollebygd i första matchen. Felicia gjorde en stark insats och stod upp bra i 2 min men det räckte inte för seger.
I gruppen +60kg var det 9 anmälda. Saga Berggren mötte en danska i sin första match och vann övertygande med fem flaggor. I andra matchen mötte hon Agnes Hesselroth från Stora Höga som överlistade Saga med två jodangeris.
Ellen Dahlbergs första motståndare, som också var från Danmark dök inte upp och det blev vinst på WO. I andra matchen mötte hon klubbkamraten Dea Kumnova. Det blev en jämn match där Dea tillslut vann på jodangeri.
Deas första match var mot en danska som använde många otillåtna tekniker, både slag mot ansiktet och knuffar förekom. Dea vann dock matchen på jodangeri.
Saga och Ellen mötes åter igen i matchen om bronset. En hård men jämn match där Saga drev på men Ellen fick in en jodangeri och slutade som bronsmedaljör.
Dea slutade som guldmedaljör efter att hon vann finalen mot Agnes, som fick en genten mot sig efter en genomgående spark och slag mot halsen.

Huskvarna

Huskvarna hade 5 tävlande på BS Cup med målet att fokusera på att göra bra tekniker under tävlingsform. Detta för att förbereda sig inför Carpathia i Polen samt EM.
Jenna har haft utmaningar med att under tävling släppa kadett formen och köra junior. Hennes match började på liknande sätt, efter drygt 20sek sätter motståndaren en jodan teknik vilket då gör att Jenna direkt börjar med sina jodan tekniker igen. Det tar över en minut innan hon går tillbaka till planen och börjar jobba med slagtekniker som hon skulle gjort från början. Slagen har bra effekt men tiden rinner ut.
För Jennas del var detta ändå en bra förbättring sedan senaste tävlingen.
Förhoppningsvis kommer hon nästa tävling från början använda sig av slagen som är hennes starkaste kort.
Alva var den enda som inte tränade inför kommande tävlingar. Hon var minst och lättast i sin grupp med 15kgs viktskillnad. Alva gjorde en mycket bra match mot en mycket tyngre motståndare. Efter en intensiv match där båda tog var sitt poäng gick det till förlängning. Tyvärr ställde astman till det för Alva och orken räckte inte till, vinst till motståndaren som var mer aktiv. Mycket starkt kämpat av Alva.
Alexander kämpar med övergång från kadett till junior då han alltid fokuserat på sina jodan tekniker. Hans mål denna tävling var att max göra 3 jodan tekniker under varje match och att slappna av. Denna tävling av endast träning inför kommande EM, fokuset skulle ligga på slag och gedan tekniker.
Första matchen höll han sig till 90% av planen, vinst på jodan teknik.
Andra matchen höll han sig knappt 50% till planen, han vann men det var som sagt inte målet och coach var inte glad.
Tredje matchen gick han tillbaka till planen och gjorde en riktigt bra match som han vann övertygande.
Inför 4:e matchen och final var han väldigt trött vilket återspeglades, han började matchen enligt plan och hade mycket bra tryck på motståndaren. Efter drygt 30-40 skunder fick han en hård teknik mot sig och gick då över till att spänna sig igen vilket gjorde att energin snabbt tog slut. Han vann dock matchen.
Ella körde sin första vuxenmatch i semi kontakt.
Ella hade samma mål som Alexander, dvs träning inför kommande EM där fokuset skulle ligga på slag och gedan tekniker.
Under både första och andra matchen gjorde hon exakt detta. Hon gick först på med gedan tekniker, när detta gav bra effekt bytte hon till chudan tekniker för att förlänga matchen vilket gav henne två vinster. I finalmatchen var dock orken slut efter bara 40 sekunder och motståndaren var mycket mer aktiv, resultatet var en förlust och en andra placering.
Michelle körde fullkontakt damer i öppen viktklass.
Michelles mål denna tävling var att träna inför Carpathia i Polen.
Hon körde första matchen mot en belgiska som var kortare men ett par kilo tyngre. Michelle styrde matchen bra och drev sin motståndare med hård slag, gedan tekniker och flera jodan mawashi som fann sitt mål men inte knockade.
Michelle körde dock på lite för hårt i slutet vilket gjorde att det var tufft att återhämta sig inför finalen.
I finalen gick hon mot en betydligt tyngre danska. Michelle körde på bra med hårda tekniker mot gedan, dock fick hon inte till bra styrka på jodan teknikerna. Matchen var jämn och det gick till förlängning. I första förlängningen tog Michelle det lugnare vilket resulterade i en till förlängning. I den andra förlängningen körde hon på mycket hårdare och drev motståndaren, särskilt under dom sista 30-40 sekunderna. Trots detta var dock domarna oense och det gick till vägning där Michelle var drygt 10kg lättare och vann på vikt.
Resultatet var bra för Huskvarna. Samtliga deltagare fick bra träning vilket var målet, bonus blev 3 pallplatser. Alexander guld, Michelle guld och Ella silver.

Bollebygd

-60 kg 12-13 år moderate klass med väst.
William Schönemann har tre motståndare, två danskar och en norrman. Tufft motstånd men William vinner samtliga matcher på wasari och tar även hem guldet.

-13 till 15 år flickor öppen viktklass moderate grupp med väst.
Både Emely Thomas och Sofi Ekvall har danskt motstånd. Båda går tre matcher var och vinner samtliga på wasari. De möter varandra i finalen som är väldigt jämn med växlande slag under hela matchen. Matchen slutar med guld till Emely och silver till Sofi.

-60 kg 14-15 år Moderate klass
Alva Lemos går tre matcher. Hon möter en svenska, en danska och en tyska. Alva vinner samtliga sina matcher och tar guld.

15-17 år flickor +60 moderat klass.
Matilda Tilander går en tuff match mot dansk motståndare. Ganska jämn match men Matilda förlorar tyvärr denna gången, men kämpade väldigt bra.

Stenungsund

Agnes deltog. Det blev inte någon pallplats denna gång.

Enso

Enso representerades av Jacob, Jonathan Costa och Simon Eriksson, och coachades av Sanne.
Jacob, som gjorde internationell debut, var först ut i klassen -60 kg (han väger själv 45 kg). Han mötte en lång reslig dansk som sparkade mycket höga sparkar. Jacob höll en stabil guard och dominerade matchen och drev motståndaren utanför matchområdet flera gånger, tyvärr delades en poäng ut för en av danskens jodansparkar och matchen var förlorad.
Simon och Jonathan gick båda i +85 kg. Simon var först ut mot en kille från Schweiz. Motståndaren var tung och jobbade med mycket press. Simon mötte honom lugnt och metodiskt och jobbade mycket slag i magen och lowkick. Efter drygt en minut kom första poängen på insida lowkick. Strax därefter kom ippon på jodan mae geri. Vinst till Simon.
Jonathan, som gjorde sin första tävling i knockdown-formatet, mötte en tung intensiv fighter från Danmark. Jonathan mötte upp frekvensen och bytte slag och sparkar i högt tempo. Det var tydligt att Jonathans tekniker gjorde mer skada än danskens. Dansken blev tvungen att sänka guarden för att skydda magen och Jonathan utnyttjade detta för att sätta in sin första jodan mawashi som gav poäng, strax därefter upprepade han detta och avslutade sin första knockmatch på ippon!
I finalen bjöd Simon och Jonathan på sluggfest. Efter fulla förlängningar stod Simon som segrare på vikt. Guld till Simon och silver till Jonathan.