Vid kampsportsgalan tilldelades SKK:s ordförande shihan Virpi Alajarva årets SB&K:s hederspris med motiveringen: “En hängiven och modig kampsportsprofil som länge kämpat för att alla ska ha lika förutsättningar inom idrotten oavsett kön, ålder eller bakgrund.”.

I samband med utdelningen av priset hölls en längre motivering som återges i sin helhet:
“Det sägs att följa en väg är som att klättra uppför ett berg. Att alltid sträva uppåt utan att vila kräver en absolut och orubblig hängivelse inför uppgiften. Det kräver inte bara hängivelse utan även mod. Mod att stå upp för det man tror på och kämpa även i stark motvind. Årets pristagare har funnits i kampsportsvärlden under en lång tid. Hen har varit en förgrundsfigur och stor förebild i sin kamp för lika förutsättningar inom sin idrott. Oavbrutet har hen klättrat uppför berget av förlegade normer i strävan efter en idrott baserad på lika förutsättningar oavsett kön, ålder eller bakgrund. Att hon dessutom var en av de första kvinnorna i världen att gradera till 5:e Dan i Kyokushin karate visar bara ytterligare på hennes engagemang och kämparvilja. Det är med stor glädje vi ger 2024 års hederspris till Virpi Alajarva.”

SKK:s styrelse stämmer in i de fina orden och gratulerar Shihan Virpi till det fina priset.