Sverige representerades av Morgan Nordin och Adam Rogård i herrarnas Kata och Ella Elvander och Ki Pasanen i damernas Kata. Adam, Ella och Ki bildade också lag i team-katan. I första matchen fick de möta ett polskt lag med Tsuki No Kata. Trots en fin och kraftfull kata räckte det inte denna gång utan de fick se sig besegrade med 4-1. Motståndarna mötte sedan ett lag från Ukraina som tog silver.

Först ut i den individuella tävlingen var Morgan som mötte Georgiens representant Gia Gvenetadze. Morgan utförde en fin Yantsu men motståndaren som utmärkt sig med mycket kraft i katan stod till slut som vinnare. Två matcher senare var det Ellas tur mot bulgariskan Siyana Stratieva. De lottades Tsuki no Kata och med mer kraft samt stabilare ställningar blev det en relativt komfortabel seger för Ella. I hennes andra match mötte hon ungerskan Panni Balasz som slog ut Alicia Edin i fjolårets EM. Trots ett mer korrekt tempo samt rytm i katan Saiha räckte det inte mot ungerskans mycket rena tekniker. Ki fick möta ukrainskan Anastasia Pryshliak som just innan tagit silver i lag-katan. Ki uppvisade en fin och mer korrekt Gekisai dai teknik-, kraft- och tempomässigt men motståndarens renhet och accelererade tekniker kom att bli utslagsgivande. Adam vann efter delat domslut sin första match med Gekisai dai mot ungraren Adrian Vastag. I andra matchen stod hemmahoppet Adrian Arnaiz för motståndet. Efter ett felaktigt kommande av huvuddomaren som ledde till att Adam fick starta om katan stördes koncentrationen och matchen slutade med förlust efter delat domslut.

Trots mycket solida insatser blev det ingen medalj denna gången för det svenska katalaget.