Alexander Ahlen och Bernhard Souter tävlade i U18 juniorkata pojkar.

I åttondelsfinalen ställdes Bernhard mot spanjoren Aaron Carcel och de lottades Gekisai dai. Bernhards kata satt klockrent med skarpa rena tekniker och vinsten var solklar med 5-0. I kvartsfinalen blev motståndet desto tuffare, här väntade Niklas Kvasys från Litauen. Bernhard valde favoriten Tsuki no kata och motståndaren Gekisai dai. Trots en otroligt väl utförd kata blev rösterna 0-5 till motståndaren som senare tog hen guldet. Därmed en fjärdeplats till Bernhard som med sin prestation på mattan detta mästerskap visade att om lotten sett annorlunda ut hade han kunnat ha en självklar plats på prispallen!

I åttondelsfinalen föll Alexanders lott på Gekisai dai och han vann med 3-2 i flaggor mot en litau. I kvartsfinalen ställdes han mot Mark Birher från Ukraina. Ukrainaren gjorde en ganska fin Tsuki no kata men med några avvikelser och Alex fick övertaget över matchen med sin mycket korrekta och fokuserade Gekisai sho, en vinst med 3-2. Nu väntade medaljmatch, semifinal, mot spanjoren Juan Sanchez Elvira. Här visade Alex upp en stabil Tsuki no kata med bra flow och explosiva tekniker som det osade final om. Mycket riktigt vann han med 3-2 mot motståndarens Saiha. Bra motstånd väntade i finalmatchen och Alex gick in med inställningen att njuta av varje sekund av den hittills största matchen i karriären. Båda killarna utförde starka Yantsu och litauen vann med 5-0. Ett starkt EM-silver till Alexander!

/juniorkatalandslagscoacher Ella och Ki