Alexander Karlqvist -65kg kumite
I första matchen lottades han mot förra årets vinnare Ratis Klävs från Lettland. Matchen börjar rätt jämt jämt men väldigt intensivt med hårda slag mot lever och bröstmuskel fäste, ca 40 sekunder in i matchen får Alexander ett hårt slag i strupen vilket gjorde att han fick det jobbig att andas, Ratsi får en varning, nästa start är Alexander fortfarande rätt skakad av smällen vilken utnyttjas väl av ratis som attackera med en blandning av höga och låga slag och trycke Alexander av mattan, nästa omstart sitter igen ett högt slag i halsen på Alexander som nu böjer sig och tar av hjälmen då han inte kan andas, domarna dömer seger till Ratis.

Ella Hansson +65 kg kumite
Ella gör sin debut på EM och lottas mot Viktoria Racz från Ungern, Ella är den som driver på i matchen med hårda lever slag och höga slag mot muskelfäste. De sista 20 sekunderna är Racz lite mer aktiv och vinner på domslut. Racz tar silver i klassen. En mycket bra prestation av Ella Hansson.

Bernhard Souter -70 kg kumite
Bernard Souter tävlade som han brukar i både kata och kumite på EM. Detta skulle bli hans tredje Europamästerskap, denna gången var det hans första tävling som junior och i en tyngre viktklass än tidigare.
Efter blivit seedad i första matchen när det blev dags för kumite delen möte han Luka Surmanidze från Georgien i åttondelsfinal följt av Polacken Anton Piekut i kvartsfinal där Bernhard stod som segrare.
Motståndaren i semifinalen var Angel Antonov från Bulgarien. Här tog Bernhards EM äventyr slut och Angel gick vidare till final som han också vann. Detta betyder att Bernhard lyckades att placera sig på pallen i en otroligt talangfull kategori och fick med sig ett välförtjänt brons hem till Sverige och Banzai. Stort grattis till bronset Bernhard.

Emma Nicander -60 kg kumite
Emma som lyckades ta silver på EM förra året skulle göra sitt sista junior EM då hon fyllt arton och kommer ta klivet upp bland U-21 tjejerna nästa gång. Emma klass var som vanligt full av duktiga tjejer och i den första matchen mötte hon spanska Daniela Talens som slutade i seger för Emma.
Nästa motståndare var Bulgariens Viktoriya Cholakova som efter en hård batalj mot Emma lyckades vinna och ta sig vidare till semifinalen. På denna nivå är marginalerna väldigt små och Emma visar genom talang, träning och tävlings flit att hon kommer vara en tjej att hålla ögonen på nu när hon tar steget upp bland dom äldre tjejerna. Vi på Banzai är otroligt stolta över dig.
Grattis till en väldigt fin prestation på ditt sista EM som junior Emma!

Tarik Sapcanin -75 kg Kumite.
Tarik Sapcanin är absolut ingen oerfaren fighter utan har tävlat för Banzai sedan han var tio år.
Dock var detta hans första Europamästerskap och nivån på hans klass kunde inte vara högre.
Precis som Emma skulle Tarik ställas mot en hemma fighter i form av Estanis Castello från Spanien där Tarik stod som segrare. Tarik nöjde sig inte med att klara sig förbi sin första motståndare utan följde upp detta med segrar mot både Daniel Jambor från Ungern och Marcin Wojcik från Polen.
Semifinal motståndaren var Illia Romaniuk från Ukraina, där tog det slut för denna gången för Tarik.
Att gå in som debutant och ställa sig på pallen på ett shinkyokushin är en bedrift så stort grattis Tarik till bronset.