Huvudinstruktör på Göteborgs Karate Kai. En av de tekniska ledarna inom WKO (World Karate Organisation).
Började träna karate vid 15 års ålder i Wales. Reste som 21-åring till Japan för att träna direkt under Sosai Masutatsu Oyama, grundare av Kyokushin karate. Avancerade på två år till tredje Dan och kämpade sig igenom hundramannafighten (100 tvåminutersmatcher på en och samma dag). Kom på andra plats i Kyokushin All Japan Tournament 1972 – något unikt för en icke-japan. Startade egen dojo i Wales. Värvades till Sverige och GKK av Shihan Attila Mészáros och har förblivit klubben trogen. Slutade tävla aktivt 1979 då han erövrade en femteplats i VM. Är känd och respekterad i hela den internationella karate-världen.
Shihan Collins har också publicerat fyra böcker, “The Kyokushin Knockdown book” 1972 , “The Absolute Karate” 1995, “The Shodan” 2003 och “The Gateway” 2004. Han har dessutom producerat två videor, “The Five Pinans of Kyokushin” och “Kyokushin Kumite”. För mer info gå till Handla sida.