Huvudinstruktör på Stockholms Kyokushin. Aktiv som domare vid nationella och internationella mästerskap och som medlem av World Karate Organisation Shihkyokushin Teknik- och Graderingskommitté.
Shihan började träna karate 1965 på en klubb i södra London. Han tränade hårt och inledde sin tävlingskarriär redan som 10:e kyu genom att placera sig på 2:a plats i brittiska Juniormästerskapet. Efter 4 framgångsrika år som tävlande reste Shihan 1969 till japan för att träna för Sosai Mas Oyama. Han tränade varje dag, ibland så ofta som tre gånger per dag och i slutet av det år som han bodde i Japan blev han tilldelad en utmärkelse för att ha tränat fler timmar än någon annan. När han lämnade Japan hade han förvärvat graden Sandan (3:e dan).
Under 1971 reste Shihan runt i Europa och instruerade vid många olika klubbar och 1974 flyttade han till Sverige för att instruera vid Stockholms Karate Kai. 1975 vann det Brittiska laget, som Shihan tävlade för, VM i USA och slog Japan i finalen. 1976 blev det svårare att hinna med att tävla p.g.a. aktiviteter på hemmaplan, men vid EM i Iran vann han både den individuella tävlingen och lagtävlingen! Shihan bestämde sig för att detta var sista året som han tävlande och har efter det koncentrerat sig på att instruera vid sin egen klubb i Stockholm. Han har genom åren fått fram många nya framgångsrika mästare.
Shihan Fitkin har också publicerat en kata bok, “Kyokushin Kata”. För mer info gå till Handla sida.