För andra året i rad var vi inbjudna till Oyama Cup i Danmark. Tävlingen är Danmarks största barn, kadett och juniortävling med mellan 100-200 deltagare varje år.
Från Sverige kom deltagare från Lunds Karate Kai, Banzai Karate Kai, Oyama Karate-kai och Bollebygds Kyokushin, totalt 10 st. deltagare.
Tävlingen genomfördes denna gång i Farum strax utanför Köpenhamn. Efter invägning visade det sig att flera deltagare hade uppgivit felaktiga vikter med stora differenser vilket ledde till att grupperna var tvungna att göras om vilket ledde till att starten av tävlingen blev en timme försenad.
I tävlingen tillämpades 3 domarsystem med en mattdomare och 2 spegeldomare. För kadetter och juniorer var tävlingsreglerna dem internationella EM-reglerna så kallade anpassade fullkontaktregler och för barnen semikontakt med bröstplatta, handskar, skenbensskydd och hjälm men utan low-kicks.
Tävlingen genomfördes med poolsystem vilket gav alla mellan 3 till 4 matcher vilket var bra. Det var många hårda och jämna matcher och Sverige gav Danmark ett riktigt bra motstånd.
Svenskarna fick totalt 3 guld, 3 silver och 1 brons.
Ifrån Lund Kyokushin säger vi grattis till Gerda Pekarskaite silverplats i anpassade fullkontaktsgruppen för flickor, hennes första internationella tävling.
Vi säger också grattis till Py och Ki Pasanen från Oyama Karate-Kai som båda tog guld i barnklassen – flickor.
Ifrån Bollebygd säger vi grattis till Rasmus Bergström, (Guld) och Fabian Wåhlin, (Silver), som båda gick i den anpassade fullkontaktgruppen och Johan Strömer (Silver) Hampus Strömer (Brons) som gick i barngruppen.