Branko Bosnjaka bjöd på bra fighting, Ninjutsju och Polisvåld  I år var det något färre deltagare då U22 hålls veckan efter.  Sverige var dock där med tre deltagare, vilket belönades med ett brons och ett silver.
Branko Bosnjaka är en tävling som behållt de klassiska värderingarna. Tävlingen är ett minnes arrangemang för en bortgången Kyokushin pionjär. Tävlingen har starkt stöd från stat och sponsorer. Vilket i sin tur ger tävlingen möjlighet att vara generös och frikostig mot de som deltar. Förutom högklassig fighting bjuder tävlingen också på barnuppvisning, vapenuppvisning av en Ninjustugrupp samt en uppskattad uppvisning av Polisen
Polisen står också för transporterna till och från flygplats och arena. Dessutom bjuds alla deltagare på Sayonara plus Welcome partyt. God mat och dessutom live musik Och allt är gratis förstås.
I år hade klubben som arrangerar 40 års jubileum så i samband med Welcomepartyt så bjöds vi även på en lite utställning om klubbens historia.
De tävlande är främst öststater och konkurrensen är alltid tuff. I år så överraskade dock Grekland med att delta på ett imponerande sätt. Kanske har krisen i Grekland gjort något positivt för Kyokushin eller så är det nåt helt annat…men oavsett. de är på gång!
11 länder deltog och från Sverige deltog Keiko, Uppsala och Lund.
Oscar Bertilsson från Uppsala mötte Nikolay Davidkov, en Bulgar, i första matchen och vann lite oväntat. Oskar hade stora delar av första ronden, men tappade mycket i förlängningen och backade alldeles för myckat. Men domarna tyckte att han var den bättre och med domarsiffrorna 3-0 vann han .
Andra matchen mot greken Aristotelis Melikiadis var annorlunda. Aristotelis hade fått WO i första matchen och var hel i kroppen till skillnad mot Oscar.
Aristotelis startade starkt.  Oscar svarade, men det var Aristotelis som var den starkare. Matchen tog slut redan efter första ronden, då Oscar, märkbart besvärad av Aristotelis lowkicks pressades utanför matchytan.
Johanna Rapp från Keiko mötte en deltagare från Gojo Ryo Karate. Organisationen är inte stor i Kroatien så de deltar på Kyokushins tävlingar. Marinela Belavic var större än Johanna och försökte uttnyja viktövertagen i en offensiv start på matchen. Och det dröjde ända in i första förlängningen innan Johanna fick ordning på sin fighting. Men med förflyttning och tunga lowkics gick segern till Johanna
Andra matchen var dagens utmaning. Helga Toth från Ungern har en gedigen meritlista och får ses som Europaelit. Johannas målsättningen var att sälja sig så dyrt som möjligt. Och det gick över förväntan. Matchen blev jämn och det krävdes en förlängning. Men i slutsekunderna lade Helga i en slutspurt som avgjorde matchen. Johannas insats räckte dock till en bronsmedalj
Simon Pålsson från Lund var dagens överraskning då han trots sin korta tid som internationell fighter besegrade Bulgaren Nedelcho Ivanov. En match där Nedelcho sökte insidan på Simons lår och Simon gjorde motsvarande på Nedelcho utsida lår. Simon tog dock över matchen mer och mer och vinsten kom efter första rondenl.
Romain Gentile från Frankrike såg vi i en match mot Jimmie på Swedish Open. Nu var det Simons tur mot denna explosive Fransman. Matchen blev tuff! Romain satsade på att avsluta det som Nedelcho startat och kombinerade slag med sparkar mot lårets insida. Och Simon svarade med hela sitt arsenal. De två giganterna slogs hela vägen fram till vågen. Men nån viktskillnad fanns det inte och det blev en avgörande rond med två mycket trötta fighters. Och ännu en gång var marginalerna på våran sida då domarrösterna slutade på 3-2 till Simon
Finalen slutade ungefär som de flesta förväntat sig Hemmafavoriten Kruno Terihaj hade relativt enkelt tagit sig till final och var hel till skillnad från Simon Ganska snart hittade han det trasiga låret och även om Simon kämpade så gott han kunde så blev han tvungen att vika sig. Wasari och seger till Kruno. Men ett silver till Simon och ett kvitto på att Simon är på väg uppåt!