Blåfrusna fötter och överarbetat hjärna får symbolisera lägret med Sensei Marius och Sensei Harris. Det krävdes lite Nordisk Kyokushin spirit då Västkusten för ovanlighetens skull bjöd på frostgrader…. och hallgolvet likaså. Men det glömdes snart bort och fokus blev istället att försöka hänga med i de teknikkombinationer och fightingprinciper som lärdes ut i snabb takt. 
Dessa två mycket erfrana instruktörer från Rumänien var mycket generösa vad det gällde att dela med sig av erfarenheter och sin kunskap. Och ambitionen gjorde att de blev många övningar som visades och provades. Och trots att de lärde ut i en snabbare takt än vi klarade att lära in, så var det både roligt och värdefullt. Och alla fick med sig mycket att tänka på och att träna på.
Sensei Harris bjöd på mycket genomtänkta övningar och tog oss till the basic principles of Karate, där kraft, höft, och fotarbete låg som grund för avancerade fightinövningar.  Det var imponerande att hur genomtänkt all träning var planerad
Sensei Marius förklarade och lät oss testa många  av de specialiteter som han blivit hans kännemärke.  Och kanske är det först när man själv testar hans fightingstil som man förstår hur svårt det är och storheten i det han gör.
Parallellt med lägret fick även Landslaget en egen unik “specialträning” av de bägge gästerna. Där de fick en inblick i hur Rumänska fighter tränas och förbereds inför tävling.  
Intresset för lägret var stort. Totalt var det ca: 50 deltagare på lägret från 12 klubbar, dessutom var Norge representerat med bl.a. Coach Steffen. De flesta deltagarna var från Göteborgsområdet, men det var deltagare ända från Luleå i norr till Lund i söder.  Något som är mycket positivt är att även 10- 15 juniorer deltog denna gång.