Skottska Öppna hölls för tredje gången i under helgen i Glasgow. Tävlingen samlade ca 60 deltagare i såväl öppna som novis-klasser. Sverige var representerat  genom Uppsalas Sempai Torbjörn Helmfrid, Simon Eriksson och Keikos Johanna Rapp.
 Herrar lättvikt
Först ut på tatamin var Torbjörn som i tävlingens första match mötte Rhodri Lloyd från Wales. Efter två minuter stog Torbjörn som klar segrare och i finalen mötte han ungerska Andras Grof. Denna match blev betydligt tätare och större delen utspelades på nära distans med knän o korta slag.
Ungraren pressade Torbjörn bakåt under de sista tio sekunderna och detta  fällde avgörandet. Silver till Sverige
 Herrarnas mellanvikt
IFK hade valt tävlingen som förberedelse inför deras stora turnering i April och deltog med 6 fighters.  Simon mötte Mahmoud Ageli och även här blev matchen mycket jämn men engelsmannens slutspurt gav domarrösterna och Simons tävling var över. Finalen vanns av Darren Chan som imponerade under hela turningen.
 Damernas lättvikt
Johanna mötte i sin första match  Annie Jardin. Engelskan öppnade offensivt men Johanna stod lungnt kvar och kontrade i luckorna och efterbara en halv minut blottade Annie en lucka och Johanna satte en chudan mawash som resulterade i en Ippon.
 Andra matchen gick mot Aneta Meskauskine som tävlade för Irland. Matchen blev intensiv  och trotts en mycket jämn match där Johanna tycktes ha övertaget under större delen gick domarrösterna till Meskauskine.
 I matchen om tredje pris ställdes en revanschsugen Johanna mot hollänska Stephanie Der Rijt. Hollänskan öppnade agressivt de första tjugo sekunderna men då orken tröt var matchen Johannas som aldrig gav hollänskan chansen att komma tillbaka in i matchen.   Matchvinst och brons till Sverige.