För andra året hälls Kyokushin Nordic Challange och tävlingen har ändrat karaktär något.
Tävlingen har ju ett syfte att erbjuda deltagare med lite eller ingen efrfarenhetfrån full-kontakt-matcher med jämbördiga motståndare. Det är en viktig tävling, för tävlingsutvecklingen, men en liten målgrupp. Antal deltagare är en kritisk faktor.
I år var det inga danskar med alls, då det bl.a. kolliderade med deras egen nationella tävling. Men det var också lite färre deltagare från den egna organoisationen, vad det gäller antal deltagare. Desto mer uppskattat var då deltagande från Norge, Ashihara och SoKyokushin. utan dem hade det inte blivit någon tävling värd namnet.
Däremot var nivån bra, kanske något högre än förra året. Och många underhållande matcher. Flera utav de som deltog kommer säkert att visa fina resultat under året som kommer. På samma sätt som förra årets deltagare har utvecklats vidare på den internationella arenan.
Stockholm tog storslam då det plockade hem guldet i alla tre herrklasserna. En fantastisk insats, men det var inte på något sätt självklart. Det var små skillnader mellan de som vann och övriga.
Inslaget med nya okända fighter höjde underhållsvärdet och flera snäpp Och olika fightinstilar mötte varann på mattan.
Damernas Landskamp gick till svenskarnas favör även detta året. Men även här var skillnaderna mindre än vad resultatet visade. Helt klart är det ett roligt inslag med landskamp, vi får hoppas att Norskorna vill fortsätta att jaga revanschen.
Utmanarmatchen mellan fjolårs mästaren mot Ashihara utmanaren var rolig att se. Mycket fina tekniker bra spirit. Och kryddan var ju “själva utmaningen” Ashihara vs Kyokushin Det är synd att inte fler kan se den unika möjligheten utmanarmatcher ger.
Arrangemanget var i stil med fjolåret och mycket tack vare sponsorhjälp, gick det att rama in tävlingen på ett snyggt sätt som bidrog till att lyfta matcherna ytterligare.
 

Året vinnare i Kyokushin Nordic Challenge 2013

Damer +65kg

Guld: Maria Karakostova / Banzai
Silver: Marleen Gregusson / Ringerike Norge

Herrar -70kg

Guld: Stefan Chervenko / Stockholm
Silver: Erik Hägge / GKK
Brons: Long Ngyen / Wiklund dojo

Herrar -80kg

Guld: Majer Bahjat / Stockholm
Silver: Max Enberg / Ashihara Luleå
Brons: Eduard Tovasian / Wiklund dojo

Herrar -90kg

Guld: Oktay Aliyev / Stockholm
Silver: Johan O Kjorstad / Ringerike Norge
Brons: Johannes Carlsson / Luleå Kyokushin

Challenge Herrar

Vinnare: Christofer Sjölund / Bollebygd

Landskamp Sverige – Norge

Vinnare: Sverige
Cecilia Wallin / Mjölby
Johanna Rapp / Keiko
 

Domarnas pris

Damer: Johanna Rapp
Herrar: Christofer Sjölund