I lördags var det dags för ungdoms, cadett o juniorsquad i Örebro. Träningen hölls i Örebro Kyokushins fantastiska nya lokaler. Stora ytor och flera lokaler gjorde att det aldrig var trångt trots att det var hela 32 deltagare. Det stora deltagandet detta tyder på att intresset för kumite är stort bland SKK’s ungdomar.
 
Parallellt med ungdomssquaden tränade också seniorlandslaget ihop sig, inför EM. Det finslipades på tekniker och träningsmetoder och blev även en del teori dessutom.    
 
På ungdomssquaden fick ungdomarna chansen att träna för meriterade landslagsfighters Sempai Jimmie Collins och Cecilia Wallin, som ställde upp som gästinstruktöreroch höll varsitt pass. Grunder och avancerade fightingtips blandades och dessutom mycket sparring där man kunde prova på sina nyvunna kunskaper.
 
 På dagens tredje pass deltog även resten av seniorlandslaget och ungdomarna fick möjlighet att sparras med sina förebilder. Passet avslutades med arrangerade matcher där deltagarna fick tips och feedback av seniorlandslaget.
 
Sista passet avslutades med att Sveriges rekordstora EM- trupp presenterades och de uttagna juniorerna fick sin efterlängtade overall
 
Junior deltagarna till EM 2013
Rasmus Bergström  – 75 kg
Ziyafatalla Samizade – 70 kg
Sanne Larsson + 65 kg
Gerda Pekarskaite – 55 kg