Samma helg som Sverige blir hockey världsmästare tävlade Sverige även Knock down, på Brittiska IKK Open. Det blev lite motigare än vad vi förväntat oss, trots en bra insats av alla deltagarna. Motståndet från klubben Paris 17 var dock imponerande starkt och det blev landslagsrepresentanterna som fick rädda de svenska färgerna. 
IKK Open har varit en tävling där Sverige, Frankrike dominerat gällande deltagare förutom Britterna själva. I år var det några färre deltagare totalt, men i gengäld deltog Norge med några nya deltagare. Norrmännen hade en bra dag – 1 guld, 1 siler och 1 brons på tre deltagare ger en liten fingervisning vart de är på väg.
Herrarnas tungviktfinal blev en norsk-svensk uppgörelse Med endast två deltagare så blev det final direkt. Matchen var underhållande ur publiksynpunkt Den startade intensivt med mycket fina tekniker. Kalle Andren från Uppsala tog initiativet och var farlig nära med flera  jodansparkar. Men Martin Skogmo från Norge vände matchen och blev lika farlig med sina jodan-hiza-geri. Avgörandet blev dock nåt annat en väl tajmad oi-tsuki som träffade Kalles solar plexius och gav Martin wasari och senare matchvinst. 
  
David Engelhardt från Keiko mötte Mathias Guerin från Frankrike, som startade matchen i ett högt tempo. Ganska tidigt fick han träff  med flera av sina lowkicks på Davids insida lår. David försökte röra sig undan och kontra i kraftfulla attacker. Men Mathias släppte aldrig greppet. Matchen var jämn och David skapade lite press med låga knä sparkar. Men Mathias återkom hela tiden och efter en förlängning gav domarna honom segern.
Poja Mohammed Zadeh från Uppsala gjorde comeback efter ett längre uppehåll på en imponerande sätt. Explosiv och snygga tekniker mot fransmännen Arnaud Nekkab, som i sin tur var farligt nära med ett par offersparkar. Matchen var intensiv och publik underhållande, bägge gav och tog.  Men även detta blev en jämn match som gled Sverige ur händerna och gick till fransmannen.
Adam Rogård fick WO första matchen och mötte Davids motståndare i semifinalen. historien upprepade sig. Trots Adams blixsnabba sparkar och kraftfulla slag, var det inget som bet på  Mathias Guerin från Frankrike. Fransmannen var lika stark fysisk som psykisk och kom hela tiden tillbaka i nya attacker. En tuff match med mycket attityd, där Adam drog det kortaste strået. Mathias vann senare hela lättvikten. Adam fick även fightas om tredje pris. då mötte han Remi Wilczek även han från Frankrike, men från IFK organistionen. Denna gången gick det bättre för Adam som dominerade från första sekund. Det blev seger och ett tredjepris till slut  
Dina Kljajic från Keiko mötte även hon Frankrike i första matchen Virginie Garnier slog hårt, men var lite för oerfaren och Dina fick ganska snabbt grepp på matchen. Hon satte press på Virginie med hårda lowkick och släppte inte pressen förrän ronden var över. Domarna hade inga problem med att ge henne segern, som gav henne en biljett till finalen.
I finalen väntade den inte helt okända Lisa Heath från England. Matchen blev väldigt jämn.  Dina hade dock en period i första förlängningendär hon hade övertaget och fick en domarflagga. Men matchen gick vidare och i sista förlängningen hade domarna bestämt sig för Lisa som segrare. Ett silver för Dina samt ännu ett spiritpris för Dina.     
Simon Eriksson från Uppsala gick mot franska  Guillaume Gonzales. Det var jämnt inledningsvis men Simon var den starkare hade bra lowkicks och vann utan tvekan. Semifinalen blev mental seger för Simon, Jules Bichet även han från Frankrike hade WO första matchen och gick ut stenhårt. Simon kunde inget annat göra än ta emot stryk. Men det gjorde han bra, till slut började Jules krafter sina och Simon tog sig tillbaka in i matchen med några välriktade mae-geri. Och överraskande nog så slutade matchen med att Jules helt enkelt gav upp!  Han hade inget mer att ge.  
Simon tog sig till final där mötte han Louis Leze, ännu en tuff Fransmann. Och matchen påminner om övriga matcher med fransmännen. Tufft, intensivt, attityd, men denna gången var det vikten som avgjorde. Fransmannen var 7 kg lättare , vilket gjorde hans insats ännu mer imponerande. Tyvärr innebar det också att han tog guldet och Simon fick nöja sig med silver