Den 16 november arrangerades den 37:e upplagan av British Open i London. Tävlingen är stor och mycket välarrangerad. Även detta år arrangerades tävlingen i K2 Arena Crawley. Det var ljussättning på mattorna samt relativt mycket publik, vilket  gjorde att det blev en härligt atmosfär för alla fighters.Totalt var det 127 tävlande. 39 tävlade i novisklassen och 88 i den öppna kategorin (17 herrar-LV, 19 herrar-MV, 21 herrar TV, 17 damer LV, 14 damer TV)
Några saker var dock annorlunda i årets upplaga av British Open, till exempel var det valfritt för herrarna om de ville använda benskydd eller ej. Tidigare år har benskydd varit obligatoriskt, men i år valde i princip samtliga herrar att köra utan då möjligheten gavs. Även tameshiwarin hade ändrats en aning. Istället för att köra tameshiwari med fyra olika tekniker i samband med kvartsfinal, lades detta moment in i själva matchen om två förlängningar och vågen inte kunde avgöra matchen.(tre förlängningar i finalen) Inför varje match fick man veta vilken av de fyra teknikerna som skulle användas ifall matchen gick alla förlängningarna ut och man uppgav då hur många brädor man ville slå. Det var alltså endast en tameshiware-teknik per match och resultatet togs inte med till kommande omgångar. Det var ingen nyhet att tameshiwaren är viktig i British Open då domarna i England vanligtvis dömer många förlängningsronder. Dock gjorde denna regeländringen att det i år blev än viktigare, och väldigt många matcher avgjordes på just tameshiwari.
Ryssland var starka i vanlig ordning och tog hem ett stort antal av pallplatserna. Storbritannien var även de starka på hemmaplan och extra glädjande var att även Sverige en liten del av medaljskörden.
Oscar Bertilsson mötte i första matchen Chris da Costa från England. Matchen började jämnt, engelsmannen jobbade mycket “in och ut” med snabba explosiva tekniker. Det var framför allt sparkarna som var farliga. Taktiken för Oscar blev därför att ligga på och gå hårt mot benen så att han inte fick något utrymme att göra det han var bra på. I mitten på första ronden prickar Oscar med en jodan hiza geri som skakar om engelsmannen. Hiza gerin resulterar inte i poäng, dock märks det att engelsmannen tappar geisten lite. Oscar utnyttjar övertaget som hiza gerin gav och driver engelsmannen av mattan flera gånger. Slutligen resulterar detta i en wazari och matchvinst efter slag i magen.
I andra matchen fick Oscar betydligt tuffare motstånd i form av Alexi Schehpin från Ryssland. Första ronden börjar jämnt med slag- och sparkväxling på medeldistans. Samtliga domare röstar för förlängning. I förlängningen tappar Oscar frekvensen och orkar inte riktigt stå upp mot ryssens press. Slutligen prickar ryssen med en ushiro geri i levertrakten vilket resulterar i en Ippon och förlust för Oscar.
Simon Eriksson mötte Daniel Sanchez från Spanien i en match med mycket slag och lowkicks. Matchen var väldigt jämn och gick full tid. Eftersom viktskillnaden inte var tillräcklig för att avgöra gick det till tameshiwari där Daniels 5 brädor gav honom segern.
Simon Pålsson mötte ryssen Sergei Gaev i första matchen. En för oss tidigare okänd ryss från St Petersburg.Gaev gick ut hårt med mycket explosiva korta serier och arbetade repetitivt på Pålssons insida lår. Det tog ett tag innan Pålsson fann sig i matchen och ryssens aggressiva inledning tog dessvärre lite geisten ur Pålssons kämparanda. I slutet på första ronden får Simon en lucka när Gaev droppar garden och en hård jodan hizageri träffar mitt över tinningen. och Gaev somnar – nästan. Domarna blir villrådiga, men delar inte ut nån poäng och ronden slutar oavgjord. Nästa rond fortsätter på samma sätt och slutar på vågen, där det skiljer 8.5 kg, gränsen är 8 i tungvikten och ryssen går vidare till en enkel kvartsfinal och tar brons.
Johanna fick WO i första då ryskan hon skulle möta inte hade fått visum och möter favorittippade Emma Markwell i andra. Emma är erfaren och vunnit Bristish Open tidigare. Matchen börjar jämnt. Johanna kontrar på Emmas attacker och håller sig nära för att förstöra hennes tempo. Johannas taktik är att jobba med hårda low kicks för att sedan få in en jodanspark. Första ronden går till en förlängning. Här är det Emma som styr och Johanna lyckas aldrig explodera. Emma är rörligare och Johanna kan inte svara. Vinsten går till Emma som sedan vinner hela tävlingen.
I första matchen mötte Cecilia Wallin  Evagelia Vakipoulou från Grekland. Cecilia startar offensivt och hittar relativt snabbt en öm punkt på Evagelias högra ben som hon fortsätter att jobba på under matchen. Evagelia försöker svara upp med slag men lyckas aldrig riktigt. Cecilia vinner på domslut efter första ronden.
I kvartsfinalen heter motståndaren Tatiana Melnikova och kommer från Ryssland. Då vi vet att Tatianas starka sida är hennes slag blir taktiken att vara rörlig och ligga på ett avstånd där hon inte får möjlighet att jobba med sina tekniker. Taktiken fungerar bra då det märks att Tatiana inte får den utdelning på slagen som hon vill. Matchen går till förlängning och Cecilia jobbar mycket kombinationer med förflyttningar, variation av avstånd och ser ut att vara den starkaste i de sista sekunderna, vilket gör att hon vinner på domslut efter första förlängningen.
I semifinalen mötte Cecilia brittiskan Emma Markwell. I denna match blir taktiken att avvakta tills Emma tagit initiativet och därefter direkt förflytta sig och kontra. Vi ville också få in träffar på hennes ena ben som vi visste att hon hade ont i sedan tidigare. Cecilia följer taktiken och matchen ser jämn ut. Domarna håller med och det blir förlängning. I mitten av den andra ronden får Emma in en offerspark som skakar om Cecilia, dock inget som domarna ger poäng för. Cecilia försöker visa att hon fortfarande är med i matchen genom att vara mer aggressiv och ta mer initiativ, men Emma är trots allt den starkare under slutskedet och vinner på domslut. En tredjeplats till Cissi.