Teen Challenge har återuppstått efter några år dvala. Det var bristen på deltagare som var anledningen till att att det blev ett uppehåll för tävlingen. Men nu var det dags igen och uppsättningen var lite annorlunda.
I år var det fler åldersklasser, med start från 8 år.  I de yngsta klasserna var det dock bara norsk representation  (SKK hade dock valt att inte delta i klasserna 8-12 år, då regelsystemet skilde sig från det svenska).  Det var dessutom en U22 klass med regler för “fullkontakt med begränsningar”. Vilket i praktiken var som svenska RM-regler. Dock med skillnaden att det var obligatorisk hjälm och obligatoriskt tandskydd. Förutom de sedvanliga vikt och åldersklasserna, var även en del klasser uppdelade i erfarna / oerfarna., för att nivåskillnaderna inte skulle vara för stora. En annan skillnad var matchtiderna. 2 min för de yngre och 3 min för de äldre, ingen förlängning och ingen avgörande på vikt. Trots den korta matchtiden, var det många matcher som avgjordes på poäng, vilket höjde underhållningsvärdet.
Tävlingen höll en hög säkerhets nivå med professionellt läkarteam, och en domarkår som såg till att matcherna inte blev för tuffa.
Totalt sett var det knappt 70 deltagare plus 5-10 knattar. Sverige var väl representerat och Danmark deltog med betydligt fler än tidigare, men inte helt oväntat så var det flest Norrmän om deltog.  Resultatmässigt var svenskarna imponerande bra!
Svenska klubbar som deltog var Bollebygd, Banzai och Keiko. I klassen U22, var det dock inte någon större representation från Sverige. Det var bara Michael Bui från Kristinehamn som ställde upp och samtidigt debuterade internationellt.
Resultat kopierat från Haukis hemsida
Klasse: Gutter 13-14 år (-55kg)

1. Plass            Kevin Børtner Bollebygs KK
Klasse: Jenter 13-14 år (+50kg)

1. Plass                 Lisa Linder Bollebygds KK
Klasse: Gutter 13-14 år (+55kg)

1. Plass                 Johan Strömer Bollebygds KK
Klasse: Jenter 15-17 år (-63kg)

2. Plass                 Gerda Pekarskaite IF Lund
Klasse: Gutter 15-17 år (65-75kg)

3. Plass            Junior Johansson Bollebygds KK
Klasse:Jenter 15-17 år (+70kg)

1. Plass                 Viktorija Skorupslyte Keiko
Klasse:Gutter 15-17år (+75kg)

2. Plass                 Fabian Wåhlin Bollebygds KK
Klasse: U22 Kvinner (-60kg)

1. Plass                 Ariam Aguilera Banzai KK
3.Plass                  Ronja Siira Banzai KK
Klasse: Gutter U22 (70-80kg) uerfaren

2. Plass            Michael Bui SK
Best utøver Gutt : Kevin Bøtner (Bollebygd / Sverige)