Arrangören har gjort sitt yttersta för att skapa en underhållande tävling. Med personlig inbjudan till toppfighters i mellanvikten och prispengar för locka till sig de bästa. Dessutom en ljusshow, underhållning i form av  “Poland got talent” mellan matcherna och ett liveband som spelar när fighters äntrar mattan. Då får ni en uppfattning om ambitionerna.  Det enda som saknades var en ordentlig publik. det var tråkigt att publiken svek när arrangemanget var så påkostat.
Jimmie Collin var inbjuden som en av favoriterna och det gynnade även hans lottning. Han blev seedad till andra omgången där han mötte Polsk hemmafavorit Igor Lamot.  Matchen blev hård, från båda håll. Jimmie hittade relativt snabbt rätt med sina lowkicks och bearbetade Igors ben.  Flera finter var också nära. Men Igor svarade bra och gav sig inte så lätt. När första ronden var klar visade två av huvud domarna flaggor till Jimmies fördel, men huvuddomaren ville se en förlängning och ge Igor en chans att vända matchen.  Andra ronden var en upprepning på första, fast Jimmies försprång minskade något, ronden blev jämn.  Men nu hade domarna bestämt sig till Jimmies fördel och gav han matchvinst.
Andra ronden som var semifinal, gick mot en helt ny polsk fighter vid namn Gerard Will. Han är ny för oss, då han tillhört en annan organisation. Han är meriterad och har på några få år tagit flera meriterande titlar, bl.a Europamästare.  Väl medveten om detta och väl medveten om Gerards speciella  dubbelmawashi , gick Jimmie in i matchen med en viss återhållsamhet. Det skulle bli ödesdigert! Matchen hade knappt börjat och de bägge bara känt på varandra när Gerards “dubbelmawashin” sitter perfekt på Jimmie och matchen är över innan den börjat. Ippon till Gerard och Jimmie får nöja sig med tredje pris.