Sverige skrällde rejält på när French Open gjorde comeback, . Samtliga deltagare kom hem med pokal och flera var i valören guld.
Cecilia Wallin och Johanna Rapp representerade Sverige på bästa tänkbara sätt.  Det var totalt 6 personer i damernas mellanvikt. Dessa delades upp i två pooler som startade med ”round Robin” (alla mot alla). Efter dessa två matcher skulle det bli final mellan vinnarna i de olika poolerna.
Cissi gick sin första match mot en fransyska vid namn Camille. Taktiken var att komma in med lowkicks på hennes redan ömma lår samt att jobba med snabba kontringar då hon var väldigt öppen medan hon var offensiv. Matchen blev inte riktigt som planerat då det blev mer jodan sparkar och mindre lowkicks. Cissi var den som tog initiativ men Camille fick utrymme att svara, vilket gjorde att domarna ville ha en förlängning. I andra ronden blev Cissi mer drivande och hittade ömma punkter på både lår och mage. Vinst på domslut efter andra ronden.
Hennes nästa motståndare hette Joke De Borger och kommer från Belgien. Cissi och Joke möttes senast i Dutch Open i februari. Planen här var att starta med det som fungerat förra gången, vilket var att ligga nära och jobba mycket förflyttningar med knän, inside lowkicks, armbågar och slag. Taktiken fungerade bra och man kunde se att förflyttningarna gjorde att Joke blev passiv. Vinst på domslut efter första ronden. Och Cissi var klar för final
Johanna möter en tjej från Tunisen i sin första match. Tunisiskan har bröstplatta som inte är godkänt men tillåts att fightas ändå. Hon öppnar offensivt och de första 3 minuterna är jämna innan Johanna börjar hitta rätt med knä och slag. En flagga för Johanna efter första ronden och i andra har Johanna blivit varm i kläderna och börjar få lite mer resultat av slagen mot magen. Johanna är den starkare och har mer energi kvar än tunisiskan. Det blir vinst till Johanna.
Andra motståndaren än en fransyska som är längre än Johanna men har en rätt dålig gard så planen är att jobba med hårda slag och low kicks för att få en lucka för en jodanspark. Johanna driver henne bakåt hela matchen, jobbar med sparkarna och luckan kommer ca 90 sekunder in i matchen – sparken sitter i ansiktet men skärrar bara motståndaren och ingen poäng. Johanna prövar en yxa som retar fransyskan ytterligare och de sista 30 sekundrarna har fransyskan inte mycket kvar att ge och matchen går till Johanna som också är klar för final.
Ironiskt nog står finalen mellan träningskompisar Johanna och Cecilia som coachat varandra fram till finalen. Tjejerna känner varandra väl och matchen blev därefter.  En drivande slagökning av Cecilia i slutet av första ronden, var troligtvis det som avgjorde domarnas röster och majoriteten av flaggorna gick till Cissi.Resultatet blev ett guld och ett pris för ”bästa fighter” till Cissi och ett silver till Johanna!
Det var 11 st deltagare i herrarnas tungvikt med många bra namn och dessutom nästan bara +90 killar. Sverige hade också två stora herrar i tungvikten. Simon Pålsson och Fredrik Olsson.
Simon var lottats att stå över första ronden och startade i kvartsfinal. Han mötte Kevin Laval från Frankrike  Och det var en taggad Simon som startade matchen intensivt.  En tidig attack sänker Kevin, men domarna dömer genten på för högt slag.  Simon fortsätter att sätta press på Kevin och sätter en kombination som avslutas med två hårda gedan mawashi och Kevin går ner. Vinst till Simon som aldrig var hotat i matchen.
I andra matchen möter Simon Merey Suyunov från Kazakstan. Simon startar hårt och får in några kombinationer som ser bra ut men orkade inte hålla uppe intensiteten. Merey började förstöra Simons fight genom att snabbt byta avstånd och arbeta med väl-timade slag i magen.  Efter första ronden blev det två oavgjorda flaggor och tre flaggor till Merey. Det slutade med en tredjeplats för Simon
Fredrik Olsson möter Billi Abraham  i första matchen. det blir tävlingens kortaste match. Ett knä på Billis haka avgör matchen på mindre än en halvminut och ger Fredrik matchvinst samt pris för snabbaste knock.
Andra matcen var mot Kruno Terihai från Kroatien, som hade taktiken att ligga extremt nära Fredrik.  Det blev svårt för Fredrik att få till sina tekniker på det korta avståndet.  Några hårda slag på Krunoslavs axlar, skapade lite avstånd och det var det Fredrik behövde för att sätta sina slag.Det var oklart om det var ett slag i magen eller på armen som till slut avgjorde men innan ronden var segern Fredriks
Tredje matchen var mot Fransmannen Romain Gentile  som även deltog på Swedish open 2012. Även han föredrog ett kort avstånd som försvårade Fredriks fighting. Men en bra kombination i slutsekunderna på ronden där ett knä satt på Romains haka, gav wasari och matchvinst.
Finalen  mot Kazakstanen Merey Suyunov  blev på ett annat avstånd och Fredrik kunde använda sina tekniker på ett bättre sätt. Men Merey är duktig och rutinerad. Ronden blev tuff och  jämn.  Men i slutsekunderna på första ronden lyckades Fredrik pressa Merey av mattan. Och den slutspurten räckte till seger och guld i tungvikten
I herrarnas mellanvikt hade Sverige Rasmus Bergström som enda deltagare, men det räckte
Rasmus möter Edie Ben Brahim första matcher och sätter slagen bra redan från början. Efter en halvminut kommer första wasari på magen,  sen fortsätter Ramsus att hålla ett högt tempo och avslutar matchen med en wasari på benet .
Andra matchen var mot Lois Deray Frankrike som var en fransk stark fighter. Men även denna match tog snabbt slut. Rasmus starka slag ovgjorde ännu en gång. Lois gick ner två gånger på magen
Tredje matchen var mot Franz  Shegebayev en holländaren som Rasmus mött förut.  Shegebayev inledde starkt med med att sätta en yxaspark men utan resultat. Rasmus vänder senare matchen och tar poäng på lowkicks och slutet av ronden kommer ytterligare ett poäng, efter några hårda slag mot bröstet .
I finalen väntar Litauens stolthet Norbertas Lisauskas. Han har bra slag som Rasmus fick känna av. Men Rasmus kontrade och gav sig på Norbertas ben och började bearbeta lårens insida.  Det gav inget resultat i första ronden, men tidigt i andra ronden kom resultatet och Rasmus fick en wasari på sina lowkicks, vilket också gav honom segern i Franska öppna 2014 !
Tre guld, ett silver och ett brons blev resultatet för svenskarna,vilket som måste ses som en enastående prestation.