Ett kärt återbesök var det när delar av kumite landslaget besökte Bosön i helgen.  Landslaget var där för att göra fystester. Syftet med det var för att få referensvärden att kunna jobba vidare med. Och för att kunna följa framtida progress och utveckla träningsmetoder m.m.
Anläggningen på Bosön erbjuder en mängd faciliteter för idrottare, både elit och bredd. Förutom testerna så fick landslaget även ta del av ett föredrag gällande kost i samband med träning och en redovisning av testernas resultat och betydelse. Helgen avslutade med ett träningspass i stora hallen.
Det är skillnad på traditionell karate och elitidrott. Vi har goda kunskaper kring vår Kyokushin Karate, men kan även dra nytta av att komplettera det med kompetens från den moderna idrotten.  Idag har många andra kampsporter etablerat sig som  “idrotter”, vilket innebär att kunskap från boxning, brottning, men även Thaiboxning och MMA, finns hos testledarna på idrottsförbundet.  Att jämföra deras resultat och träningsmetoder, med oss,  ger oss en vägledning om vilka effekter olika typers träning ger.
Kyokyshin startade sina tester på Bosön i blygsam skala 2011, men det är först nu som antalet deltagare i landslaget är en “tillräcklig mängd” för att testresultaten kan ge oss matnyttig information. Förhoppningsvis kommer resultat ge oss tips och vägledning inför framtiden.