Ganbatte cup 2014
Pojkar junior 65-70kg
1. Imran Hassanzadah – Linköping
2. Alexander Malm – Örebro
Pojkar kadett 60-65kg
1. Johan Strömer – Bollebygd
2. Joel Häkkilä – Kungälv
3. Peter Marforio – Lund
Pojkar kadett 55-60kg
1. Kevin Börtner – Bollebygd
2. Oscar Sjöcrona – GKK
3. Tobias Jensen – Bollebygd
Tjejer kadett 50-55kg
1. Lisa Linder – Bollebygd
2. Natalie Andersson – Kungälv
På grund av vårförkylningen som drog genom landet minskade tyvärr deltagarantalet i årets upplaga av Ganbatte cup. Men målet att ge juniorer och kadetter tävlingserfarenhet uppfylldes, alla tävlande fick gå minst två matcher. Matcherna var hårda men schyssta och bjöd på mycket vilja och fina tekniker som värmde ett kyokushin hjärta. I och med införandet av västar och hjälmar har kadett- och juniorkumiten blivit mer seniorlik och kommer göra seniorövergången lättare. Känslan efteråt är att vi har en ljus framtid inom kyokushin kumite. Nästa möjlighet för ungdomar och barn att tävla är Oki Komodo cup den tredje maj på Banzai.
Sempai Jörgen Ghose