I år var det drygt 200 deltagare från 15 länder på Swiss Open Juniors.  Från Sverige deltog systrarna Mi, Py och Ki Pasanen.
Mi tävlade i kategori 1 (Födelseår: 2007-2003, Grad 10. Kyu-7. Kyu). För Mis del var detta hennes internationella debut i tävlingssammanhang. Hon gick direkt vidare till andra omgången tack vare lottningen. Även i andra omgången skulle obligatorisk kata utföras och i denna klassen var det taikyoku sono ichi. Mi mötte en väldigt duktig tjej från Ungern som vann matchen med domarsiffrorna 4-1. Därmed var tävlingen över för Mis del.
Py tävlade i kategori 5 (Födelseår: 2004-2000, Grad: 2kyu och högre). Obligatoriska katan i denna klass var pinan go. I första omgång mötte Py en svartbältare från Schweiz. Domar siffrorna 5-0 till Py. Detta skakade om övriga deltagare i klassen då det inte hade förväntat sig detta resultat innan matchen. Nu var Py i semifinal. Här väntade Oana från Rumänien som vann sin klass förra året. Py körde gekisai dai och vann matchen med minsta marginal 3-2 i domarsiffror. I finalen mötte Py Oanas storasyster Andreea (1 dan) och gjorde tsuki no kata som var mycket bra men det räckte inte ända fram. Förlust 3-2 i domarsiffror. Silver till Py.
Ki tävlade i kategori 7 (Födelseår: 2004-1996, Grad: 2kyu och högre). Ki gick vidare direkt tack var lottningen till semifinal. Här mötte hon Oana från Rumänien (som deltog även i kategori 5). Båda tjejerna gjorde gekisai sho. Domslut 5-0 till Ki. Dags för final. Här mötte Ki Laura Från Litauen. Ki körde tsuki no kata som satt perfekt. Ki vann finalen 4-1. Guld till Ki.
Tävlingen var mycket bra arrangerat av arrangören och det var mycket trevligt bemötande från Shihan Peter och gänget från Schweiz. Osu.
Fullständiga resultat från tävlingen. Länk till WKO sida: http://www.shinkyokushinkai.co.jp/9thswissopenjuniors2014/