Sex fighters från Sverige reste i helgen till Engelska Folkstone där för sjätte gången det arrangerades IKK Open. Tävlingen har de senaste åren avhållits i en stor teater med utsikt över kanalen men var i år tillbaka till Pent Valley’s sporthall där den en gång började. Arrangörerna verkade ha tagit del av förra årets kritik och trots den mindre eleganta arenan var tävlingen i år välarrangerad med bra information och fungerande tidsschema.
I damernas klass deltog tre tävlande : GKK’s Sara Hägge , Uppsalas Sanne Larsson och IFK Kirsten Smith.
Alla mötte alla och Sara startade mot Kirsten. Danskan öppnade intensivt men redan efter en halv minut mattades hennes tempo av och Sara kunde driva danskan bakåt med lowkicks och välplacerade slag. Efter förlängning la Sara i en högre växel och segrade på domarröster.
Nästa dammatch var Sanne mot Kirsten och även här öppnade danskan offensivt men Sanne svarade och efter två jämna ronder stod Sanne som vinnare med viktskillnad på över 10 kilo
Därmed blev det “final” mellan Sara och Sanne. En match som även den blev jämn och trots att Sanne träffade med några effektiva offersparkar slutade den på vågen och seger till Sanne.
I herrarnas lättvikt möte Erik Hägge franske Antoine Bouez. Även denna match var jämn och stod mellan Eriks rörlighet och högre tempo och fransmannens hårda slag och tunga lowkicks. Då det var trettio kvar av förlängningen ökade Erik tempot och fransmannen kunde inte svara. Seger till Erik.
Erik mötte i semifinalen IKK’s egen Jack Pedel som tidigare i år van skotska mästerskapen. Jack gav inte Erik samma avstånd och hade efter en förlängning mest kraft kvar och vann på domarröster . Brons till Erik.
Uppsalas Kalle Eriksson debuterade  och efter en WO i första omgången fick Kalle möta IFK’s Dan Fryer. Kalle arbetade med rörlighet och snabba kontringar mot den hårtslående britten men efter förlängning fick Kalle en wazari emot sig efter en ushiro geri och dagen var över.
Simon Eriksson mötte även han en IFK fighter; Luke Baldwin. Första ronden blev jämn även om Simon hade ett visst övertag, men i andra omgången var britten den mest aktive och kunde ta sig vidare till final och slutseger.
Dagens sista match blev tungviktsmötet mellan IFK’s Ollie Potter och Fredrik Johansson från GKK. Fredrik kontrollerade matchen från början till slut och stod efter en förlängning som säker segrare.