I helgen var det återigen dags att shihan Håkan Nygren, 6 dan från Söråker vid Sundsvall gästade Skövde karate kai. Han bjöd på förutom svettiga träningspass även på en föreläsning om fokus. Hur det är viktigt för träningen att ha mål, men att samtidigt som person må bra.
Att veta var man har sig själv för att inte förlora fokus vid motgång.
Att komma ihåg att glädjas vid framgång. Det blev en bra dialog mellan deltagarna.
 
Skövde stod som värd för snart tjugofemte gången. Gästerna kom från Lund, Lidköping, Huskvarna, Keiko, Stockholm och Umeå. Lördagen var av tradition vikt till grundträning (kihon) och formträning (kata).
Shihan Håkan var imponerad av att alla gav järnet under hela dagen trots värmen. På söndag var inriktningen olika former av sparring (kumite). Helgen avslutades med att sjutton personer valde att genomföra sin gradering. Alla sjutton skulle först visa prov på god teknik och form innan de fick gå vidare till sparring-delen. Fyra personer gick upp till brunt bälte vilket innebar att de fick gå femton matcher var för att visa prov på bra spirit och kumite känsla.
En av deltagarna var landslagets tungviktare Fredrik Olsson från Keiko. Med sina dryga två meter gav han alla en god match och erövrade brunt. Skövdes ordförande, Ola Palmquist, lyckades även han med graderingen tillsammans med Gerda Perdaskaite från Lund och Patrik Sörman från Umeå.
 
Till hösten kommer klubben att stå värd för Kyokushin öppna, ett inofficiellt SM, och då hoppas vi att landslagets Fredrik Olsson med flera återvänder till Skövde.

Fotograf: Tove Minkkinen
Bild ett: från teknikträningen
Bild två: gruppbild på alla deltagare