I helgen hölls Diamond Cup tillika ”1st Western European Tournament”. Som det nya namnet antyder så var denna turnering begränsad till de västeuropeiska länderna med en gränsdragning väster om Polen. De flesta turneringarn i Europa domineras av öststaterna och beslutet att “göra om” Diamond Cup till en väst-turnering är en tanke att uppmuntra och inspirera För en gång skull, skulle även västeuropeiska länder kunna ha chansen att få stå överst på prispallen.
Uppslutningen var kanske inte riktigt så bra som man hoppats på, men de flesta klasser bjöd på tuff konkurrens. Det faktum att  tävlingens formatet är nytt och tidpunkten var midsommar, påverkade säkert en hel del. Tävlingen har en framtid och förhoppningsvis har vi fler svenskar på plats nästa år
Denna gång var det GKK:s Fredrik Johansson och Sara Hägge som representerade Sverige.
I damernas tungvikt var det 5 deltagare anmälda och arrangören bestämde att turneringen skulle gå enligt poolsystem där alla möter alla. Matcherna skulle endast ha en förlängning och sedan skulle domslut begäras, men matcherna kunde även sluta lika. För att avgöra en vinnare delades poäng ut, 2 poäng för vunnen match, 1 poäng för lika och 0 poäng för förlust.
Saras Första match gick mot belgiskan Greet Pelkman. Med en rejäl viktskillnad (13kg) såg det på pappret ut som en tuff match. Sara visade dock prov på god teknik och kondition och lyckades med en fin gameplan att styra belgiskan. Greets tyngd var dock jobbig att negligera och matchen gick till en förlängningsrond. I förlängningsronden började belgiskan krokna konditionsmässigt och Sara fick mer och mer press. Det räckte dock inte helga vägen och matchen slutade lika. 2(Sara) – 3 (Hikiwake).
Saras andra match gick mot holländskan Lucinda Bender. Med en rättvis viktskillnad fick Sara äntligen visa sin styrka. Stenhårda slag matchen igenom grävde till slut tillräckligt långt in för att holländskan skulle tappa luften halvvägs in i första ronden, wasari till Sara. Lucinda hade starkt psyke och stod ronden ut men hotade aldrig.
Saras tredje match var en ”klassiker” mot Kirsten Smith från England/Danmark. De har mött varandra många gånger och känner varandras stilar. Sara var påhittig och hade scoutat Kirsten ordentligt inför matchen. Svagheten hette insida lowkick. Sara öppnade starkt och gameplanen fungerade men när konditionen började sina föll Sara tillbaka i gamla mönster och matchen blev väldigt jämn. Hikiwake i första ronden. Andra ronden såg i princip ut som en repris på första med skillnaden att den var jämn från start. Det såg ut som att båda kämparna kände varandra så väl att ingen vågade ta ut svängarna. Andra ronden även den en solkklar hikiwake. Plus för Sara dock som hade den bättre uppfinnelserikedomen.
Saras fjärde och sista match gick mot Chantal Van Angelen från Holland. Kruxet med denna match var att det endast var 5 minuter mellan match 3 och 4. Alltså väldigt kort vila. Den ursprungliga gameplanen ändrades lite för att passa förutsättningarna och vilket resultat det blev! En perfekt utförd taktisk match. Sara visste att Chantal hade haft 3 tuffa matcher och att hon således inte var jättesugen på att öka tempot, detta var perfekt för Sara som var väl medveten om sin egen slagstyrka och satsade allt på ett kort i den sista halvan av rond 1. Hårda välriktade slag och sparkar och en fin tempohöjning fick holländskan på fall i slutsekunderna av första ronden. Wasari och en härlig vinst i sista matchen.   
 Två vunna matcher och två lika räckte till en andraplats och även domarnas pris för Best Style.
Fredriks första match gick mot hemmafavoriten Peter De Raedt och det var något av en favorit i repris då de båda möttes på EM i Belgien 2012. Matchen var väldigt jämn och både Peter och Fredrik turades om att ha övertaget i matchen. Fredriks krokar tillika hans signum satte hård press på belgaren. Peter i sin tur kontrade med hårda och välriktade insida lowkicks. Första ronden slutade med en hikiwake dock väldigt nära en vinst för belgaren sedan Fredrik fått en varning. Andra ronden startade stenhårt och ingen av kämparna ville ge vika för den andre, en match som vanligtvis brukar gynna Fredrik. Stärkt av hemmapublikens jubel lyckades ändå Peter med en liten tempohöjning i slutfasen av andra ronden och den var tyvärr nog för domarna att ge segern till belgaren. Peter vann sedan turneringen.