I helgen gick Waterpoort Cup i Sneek, Nederländerna. Det är en kumitetävling för barn, juniorer och seniorer.
Totalt deltog 8 länder med drygt 200 fighters. Litauen var på plats med en stor trupp som vanligt med Sensei Imbras Donatas som en av coacherna.
SKK klubbar som deltog var Lund, Uppsala, Bollebygd och Oyama Karate Kai. Från OKK deltog Py och Ki Pasanen.
Reglerna var följande för barn och juniorer i poolerna. Matchtid 2 minuter. 3 poäng för vinst, 1 för hikiwaki och 0 vid förlust. Om poängen var lika fick en faktor/formel (ålder x vikt x längd) avgöra. Lägst summa = vinst.
Här korta referat för Ki och Pys matcher:
Pys klass var delad  i 2 pooler. I hennes pool var det 3 deltagare. Py var klart minst i sin pool (längd och vikt). I första matchen mötte hon Michelle från Schweiz. Michelle utnyttjade sin storlek väl. Inga poäng under ordinarie matchtid. Py förlorade på domarsiffror. I nästa match mötte hon en ännu större tjej, Greta från Litauen . Py krigade på och rörde sig bättre i den här matchen och matchen slutade hikiwaki. Hon gick inte vidare i tävlingen.
I Kis klass var det 4 tjejer. Alla skulle möta alla. I första matchen möte Ki Kamila från Polen. Tidigt i matchen satte polskan in en soto keage på Ki och tog wasari. Ki jagade poäng i rasande tempo i resten av 2 minuters matchen men polskan höll undan. Förlust för Ki i första matchen. Andra matchen Goda från Litauen. Ki vann matchen på drygt 40 sekunder på Ippon med 2 wasari (jodan mawashigeri). I sista matchen mötte Ki Saga Åsklund från Lund. En bra match där Ki hittade en lucka och tog wasari på jodan mawashigeri. Vinst i matchen och en bronspeng till Ki.
/Toni Pasanen
Länk till Bollebygds hemsida
Här är länken till våra barns (If Lunds Kyokushin Karate).
http://kyokushinlund.se/waterpoort-cup-2014/