Starkt jobbat av alla som var med och genomförde 100 kator på Okinawa Karate Day den 25:e oktober! Ett tjugotal deltagare fyllde stora dojon med svett och energi när vi tog oss igenom tjugo repetitioner av var och en av de fem pinan-katorna. Vi tog en kort paus efter var femte kata, och ett lite längre uppehåll efter var tjugofemte. Antalet kator symobliserades av 100 glaskulor som under passets gång flyttades från skålen med ”kator kvar” till skålen med ”kator gjorda”. Tempot var högt och vi gick i mål efter ca en och en halv timme. En imponerande prestation, inte minst av alla duktiga juniorer.
Över 5000 deltagare från 200 dojos medverkade i ”100 Kata for Okinawa Karate Day”. Inspirerad av frasen ”Train hard 100 times” ville initiativtagaren James Pankiwicz samla karateutövare från olika stilar över hela världen och därigenom uppmärksamma karatens ursprung. Läs mer om Okinawa Challenge här.
I sann kyokushin-anda gick vi dessutom ett steg längre och firade hundra genomförda kator med ännu en repetition av Pinan sono ichi – med en burpee efter varje teknik.
https://www.youtube.com/watch?v=qPpo-Rh_E88&index=1&list=UUAGxVlPfPqI-3cfWeA5fyvQ
https://www.youtube.com/watch?v=vTOEKZTDobQ&list=UUAGxVlPfPqI-3cfWeA5fyvQ
Av: Fredrik Nyberg