Igår gick Polish Open Carpathia Cup i Rzeszow i Polen. Deltagande länder var Litauen, Vitryssland, Polen, Ukraina, Slovakien, Ungern, Österrike och Sverige.
Det var totalt 376 fighters som kom till start (anmälda var fler) enligt arrangören. Tävlingen har växt rejält och är en av de största kumite tävlingarna i Europa.Tävlingen gick på 4 tatamis.
Från Sverige var det 4 deltagare från 2 klubbar, Ki, Hampus, Johan och Fabian. (Oyama och Bollebygd)  Det var direkteliminering i matcherna.
I Kis klass (ungdom flickor –55kg) var det 17 deltagare. Trevligt med många deltagare i klassen. Matchtiden var 1,5 minuter och 2 minuter i semifinal och final. Ki fick gå alla 4 matcherna. I första matchen var det mycket högt tempo (som i alla). Ki vann 5-0 på dommarsiffror.
Andra matchen vann Ki med minsta möjliga marginal med dommarsiffrorna 3-2. Det återspeglade inte matchbilden.  Även semifinalen blev poänglös trotts trotts att motståndaren var oförmögen att vid ett skede i matchen fortsätta efter flera Hiza geris från Ki. I finalen avgjorde Ki i slutet av matchen med en jodan mawashigeri och en wazari. Guld till Ki !
Hampus Strömer går till kvartsfinal och möter en tuff kille ifrån Vitryssland. Jämn match men endast 8 sekunder kvar så avgör Hampus med en snabb Jodan spark som sitter och vinner matchen. Hampus går upp i semifinal och möter en välmeriterad kille ifrån Ungern. Denna kille är för tuff och bra denna gång men Hampus förlorar med flaggan i topp. Ett BRONS för Hampus i denna klass och Sverige. Vi säger stort grattis.
Fabian Wåhlin går till kvartsfinal och möter en tung och hård tävlande för Litauen. Fabian driver på hela matchen med tunga och effektiva slag och sparkar, men förlorar tyvärr med minsta marginal. En förlängning hade varit rättvist.
Johan Strömer går även han till kvartsfinal och får även en förlängning även denna gång mot en kille ifrån Litauen. Matchen är jämn och Johan driver på ifrån start. Vi som såg matchen bedömer att vinsten skulle gått till Johan som var bättre för dagen.
Rapport från Toni Pasanen, Oyama och Bollebygd.