Uttagningen till en av de tuffaste EM på länge, är klar. Polen som är värdnation har en ovanligt stark trupp och Litauen har som vanligt många duktiga deltagare.   Azerbajdzjan och Georgien har storsatsat en längre tid för nästa års EM, men är redan nu på en hög nivå. Och så har vi självklart de andra starka nationerna som ex. Rumänien som placerat sig bra på senare år och Ungern som alltid är bra.  Konkurrensen är maximal.
De svenskar som skall axla den utmaningen är:
Lättvikt herr -70
Stefan Chervenko
Milad Ziyafatalla Samizada
Mellanvikt herr -80
Jimmie Collin
Rasmus Bergström
Tungvikt herr -90
(ingen)
Supertungvikt herr +90
Simon Pålsson
Lättvikt damer -55
(ingen)
Mellanvikt damer -65
Cecilia Wallin
Johanna Rapp
Tungvikt damer +65
Sara Hägge
På juniorsidan har Sverige två deltagare med. Det är
Fabian Whålin
Gerda Pekarskaite
Kata ställer upp med fullt lag iår, både på herr och damsidan
Herrar
Andreas Tampe
Johan Edin
Damer
Alicia Edin
Chalita Andersson.
 
BOSÖN
Landslaget var i helgen på Bosön för att testa sitt fysiska status inför stundande EM. Några var där för första gången och men de flesta var där på “återbesök”  Deltagarna testas i spänst, explosivitet och sin anaeroba förmåga. Dessutom körs ett Cooper test för att kontrollera konditionsstatus. Samtliga deltagare hade förbättrat sina resultat sen senaste tillfället, vilket bådar gott inför stundande EM. Samtidigt kan man konstatera att vi har en bit kvar om vi skall jämföra oss med andra elitidrotters testresultat.