Helgen 28-29 mars var det regionläger i Luleå för allra nordligaste delen av SKK.
Ett 30-talet utövare barn, ungdom & vuxna från Kiruna, Tornio och Luleå kyokushin klubbar hade samlats för att träna ihop under Luleås två svartbälten, Sempai Fredrik Lundberg & Sempai Daniel Lundgren.
Passen delades upp efter grad oavsett ålder, där barn & vuxna tränade tillsammans.
Shiro-obis(vitbälten) & orangebälten i en grupp och blå, gul, grön & brunbälten i en grupp. Passen innehöll Kihon, kata, kihon-Renraku och ett skönt fyspass som gav alla en rejäl träningsvärk för flera dagar framåt.
Riktig skoj och se hur duktiga barn & ungdomarna är och har blivit, “Träning ger färdighet”.
Det fina med karate är att alla kan träna tillsammans oavsett ålder. Det är viktigt att kunna träna tillsammans barn, ungdom & vuxna. Det skapar en familjekänsla och samhörighet utan like.
Alla 3 klubbarna visar på god tillväxt. Både Luleå & Kiruna har lyckats bra med att få både föräldrar till barn att börja träna och bli aktiva. Att ha både barn och föräldrar som aktivt tränande i klubben, så skapar det en mer starkare och engagerande klubb i sin helhet. Vi ser fram emot nästa träningssamling (och då ska vi se till att vara ännu fler).
OSU till nästa gång!