2 maj gick 10:e upplagan av tävlingen Swiss Open Juniors i Stans, Schweiz. Totalt 266 deltagare från 53 dojos från 13 länder var med.Från Oyama Karate Kai deltog systrarna Pasanen i kata.
Mi tävlade i kategori 3 med 9 deltagare. Första matchen vann hon på WO mha lottning. I andra omgången gjorde hon obligatoriska katan Pinan sono Ichi. Hon mötte Seline från Schweiz, Mi vann.I andra omgången var det valfri kata och Mi valde Pinan sono San. Hon vann även denna match, mot Vivien från Ungern. Mi klar gör final där hon skulle möta en annan Ungrare, Tatanilla. I finalen gjorde hon Pinan sono Ni men förlorade finalen med flaggorna 4-1. Ett silver till Mi.
Py tävlade i kategori 5 med 10 deltagare. Hon gjorde obligatoriska katan Pinan sono Go mycket bra. Hon förlorade med domarsiffrorna 5-0 mot den slutliga vinnaren av klassen Maria från Bulgarien. Py var den enda som gjorde katan Pinan sono Go med de nya tekniska ändringarna….
Ki tävlade i kategori 7 med 8 deltagare. Som första kata lottades Yantsu till henne. Ki vann mot Naomi från Holland. Nu var hon i semifinal. Här mötte hon Leva från Litauen med katan Tsuki No Kata och förlorade på domarsiffrorna 4-1. Bara att ladda om för match om 3:e pris. Här körde Ki Gekisai Sho. Hon vann mot Joana från Schweiz, ett brons till Ki.
Nu var det dags för lagkata för tjejernas del. Grenen var ny för i år på tävlingen. Tjejerna kom direkt till semifinal mot ett lag från Schweiz med tre svartbälten.
Tjejerna gjorde mycket fin lagkata, Pinan sono Go, men förlorade med domarsiffrorna 4-1. Brons i lagkata.
Tävlingen var mycket bra organiserat som vanligt. En kul tävling där man fick se nivån i både kata och kumite från flera olika länder i juniorklasserna.
Alltid lika trevligt att träffa Shihan Peter och gänget från Schweiz.

Osu.
Toni /Oyama