Kiruna Kyokushin Karate bjöd in till Valborgsträning i Jukkasjärvi Folkets hus.Totalt deltog ca 40 personer, både barn och vuxna, från framför allt Luleå och Kiruna. Barnen som sov i Folkets hus fick den där genuina lägerkänslan som gör att allt blir extra roligt. Under lägret instruerade Senseis Mikael Andersson och Fredrik Gundmark samt Christoffer Sjölund och Moa Székely Jensen. Lägret startade på Valborgsmässoafton med ett gemensamt pass där alla instruktörer hade varsin del. Det var ett blandat innehåll som introducerade instruktörerna.
Temat för dag 2 var kihon och kata. Totalt genomfördes fem träningspass under dagen där de vuxna tränade tre pass under ledning av senseis Mikael och Fredrik och barnen tränade två pass under ledning av sempais Christoffer och Moa. Vuxenpassen fokuserade på hållning, balans och förflyttningar. Under sista passet fick deltagarna testa på att möta varandra i kata på samma sätt som under tävling. Mellan träningarna var alla deltagare väl försedda med fika och mat. Dagen avslutades med ett kort föreläsning av sensei Fredrik som pratade om Omoiyari (uppriktig omtänksamhet), budons sju principer och senseis personliga kopplingar mellan dessa principer och dojo kun.
Dag 3 var ägnade åt kumite-träning. Träningen fokuserade även denna dag på hållning, balans och rörelse. Sensei Mikael jobbade med övningar som han plockat upp då han tränade i Japan. Sensei Fredrik jobbade med övningar där hållning och rörelse var centrala. Barnens eftermiddagspass avslutades med lättare matcher enligt gällande regelverk där instruktörerna och några av lägerdeltagarna fick agera domare. Det var en lärorik träning introduktion till hur man tävlar. Dag 3 avslutades med att sensei Mikael på ett inspirerande sätt berättade om sin väg från ung kille i Göteborg till idag och hur Kyokushin format honom som person. Oerhört uppskattat föredrag.
Dag 4 var lägrets sista dag. Dagens enda pass vigdes åt fys. Sensei Fredrik höll i ett svettigt pulsbaserat pass med syfte att jobba med kondition och mjölksyretolerans. Under en timmes tid kämpade deltagarna tappert och klämde ur sina sista krafter på ett läger som bara kan beskrivas som en succé. Kiruna Kyokushin Karate är en fantastisk lägervärd och sättet föreningens medlemmar engagerar sig i verksamhet är fantastiskt.
Alla som deltog på lägret vill tacka för ett väl genomfört läger med många lärdomar och bra kämpainsatser. Väl mött igen i Jukkasjärvi i maj 2016.
OSU!