French Open är en tävling med många stilar och flera länder. Tävlingen brukar ha flera Franska organisationer närvarande och även Brittiska IFK är en trogen representant. I övrigt kan det variera ganska mycket från år till år.
I år deltog Tunisien med tuffa fighter både på herr och damsidan.  Litauen deltog förra året och höjde standarden även i år. Dessutom deltog Norge, Bulgarien och Spanien bl.a. från ShinKyokushin.
Sverige brukar delta på French Open  och det gjorde vi även i år.
Simon Eriksson deltog och gjorde det bra. I första matchen mötte han Petit från Frankrike, i en match där han var ganska passiv och defensiv  större delen av första ronden. Men så i slutminuten ändrade matchen karaktär. Efter en lyckad slagserie fick Simon press på Petit. Något som han utnyttjade genom att följa upp med en intensiv offensiv. Petit slogs inte ut, men pressades utanför mattan och det räckte, tyckte domarna och gav Simon vinsten. Andra matchen påminner mycket om den första med skillnaden att motståndaren heter Grippon. Fransmannen möter en ganska passiv Simon större delen av ronden, men sista halvminuten lägger blir Simon offensiv och pressar Grippon av mattan. Alla domarna var inte överens men det räckte för seger och Simon har tagit sig till final.
Rasmus Bergström var på plats för att försvara sin vinst från förra året. Något som även han gjorde bra. Första matchen mot Ageon blev inte lång. Matchens första teknik var en ushiro-mawashi-geri som når sitt mål, fäller Ageon och ger Rasmus segen. Och senare även priset som matchens snabbaste knock-out.  Andra matchen mötte han en sargad Gonzales från franska klubben Paris 17 Han hade gått en tuff match innan. Och när Rasmus anföll med full styrka, varken kunde eller ville Gonzales ta matchen.
Ännu en vinst till Rasmus som till slut mötte Simon Eriksson i finalen.  Och även finalen blev kort, Simon svarade Rasmus inledningsvis, men ganska snabbt blev han defensiv och Rasmus fick möjlighet att sätta sina kombinationer och avsluta även denna match med ushiro-mawashi-geri, som träffar och får Simon att ge upp.
Guld till Rasmus och silver till Simon Eriksson i herrarnas mellanvikt är ett fantastiskt resultat för Sverige
Simon Pålsson fick möta Franska Laval i sin första match. De har mötts förut och då vann Simon, det gjorde han även denna gång. Matchen började med att bägge gav och tog, men Simon var den hårdare och fick mer och mer övertag. En perfekt placerad lowkick fick Laval att lägga sig på golvet och matchen var över.
Semi-finalen gick mot Litauens Edgar Cesinski och även honom har Pålsson mött förut. Då förlorade Pålsson och så blev det även denna gång. Men det var inte självklart. Matchen var fysiskt hård. Edgars precisionslag hotade att slå luften ur Simon ideligen Och Simons lowkicks gjorde Edgars ben möra. Men det som kom att avgöra matchen var ett välplacerad knä på Simons haka, uppföljt av slag i mellangärdet. Perfekt kombination av Edgar som gick vidare till final.
Simon fick nöja sig med en bronsmedalj, vilket inte är fy skam det heller. Tre deltagare från Sverige och tre medaljer (+ knock-out pris) är ett resultat vi kan vara stolta över