Uppdaterad med Bollebygd.
Osu, Bollebygd Kyokushin Kai deltog i Austrian Open i Wien den 14:e Juni.
Det resulterade i flera fina vinster för Bollebygd. Hampus Strömer deltog i KATA klassen pojkar 2001-2002 och gjorde det otroligt bra och skördade ett GULD. Kul att se att fler juniorer tävlar i KATA.
Fabian Wåhlin har siktet högt detta år och gjorde en riktigt bra tävling och gick inte att stoppa denna gång och även här resulterade det i ett GULD.
Junior Johansson såg också stark ut för dagen och det resulterade i ett BRONS.
Vi säger stort grattis till alla våra krigare,
Johan Strömer gick till kvartsfinal men förlorade knappt efter 2 förlängningar. Även Kevin Börtner förlorade efter förlängning sin semifinal. Lisa Linder mötte en tyngre och tuff tjej i första omgången och förlorade matchen på flaggor.
11406995_483037598526602_4197020740611643376_n Fabian. Wien 2015 FullSizeRender.jpg
Uppdaterad med rapport av Toni för Team Oyama .
Mi, Py och Ki Pasanen deltog från OKK i varsin klass i kata. Kata avgjordes med poängsystem. I första omgången gjordes obligatorisk kata som lottades ut till deltagaren. De 4 främsta gick vidare till final där andra omgången genomfördes. I andra omgången genomfördes valfri kata.
Första omgången med poängskalan 6-8 och andra omgången med poängskalan 7-9.
Mi deltog i klassen flickor födda 2003-2004. I första omgången gjorde hon Pinan sono Ichi. Det räckte till finalomgång, där hon gjorde Pinan sono Ni. Det räckte till en hedersvärd 4:e plats. En mycket bra prestation.
Py deltog i klassen flickor kadetter födda 1999-2000. I första omgången gjorde hon Pinan sono Ni. Det räckte till finalomgång, där gjorde hon Pinan sono Go. Py slutade på en 3:e plats!
Till sist gick Ki upp i klassen tjejer juniorer födda 1997-1998. I klassen fanns flera tidigare EM deltagare från Polen och Ungern. I första omgången gjorde Ki Pinan sono Go och var 2:a efter första omgången. Ki gick vidare till finalomgången. Där gjorde hon Gekisai Sho. Ki fick högst poäng, guld till Ki.
Från Bollebygd KK deltog även Hampus Strömer i kata i klassen pojkar 2001-2002. Ha gjorde det otroligt bra och skördade ett guld! Riktigt kul att fler juniorer ställer upp i kata.
I övrigt kan sägas att det var bra nivå på deltagarna i tävlingen. Tävlingen var bra och hoppas fler svenskar åker på den här tävlingen nästa år.
En reflektion var att man borde få flera bra domare till tävlingen.  Önskvärt vore att få med även svenska domare att åka på denna tävling och döma.
 
Sakar rapporterar om  Team -Lund
Lund ställde upp med två fighters under helgens tävling; Austrian Open i Wien.
Elvira Gummesson gick i kadett minus 55, där 9 stycken som kom till start. Det var ett tufft startfält. Elvira gick först ut mot en ungersk tjej. Det var en intensiv fight där Elvira drev och vann på flaggor.
I sin andra match fightades hon mot en stark polsk tjej där det blev förlängning. I förlängningen avgjorde Elvira på 10 sekunder med två snabba mawashi jodan.
I finalen gick hon mot en tuff rysk fighter. Elvira drev ryskan med mycket low kicks. Även i denna match blev det förlängning där Elvira vann med 5-0 i flaggor. Därmed var guldet säkrat.
Gerda Pekarskaite som nyss var med på EM för juniorer gjorde en strålande insats i sin allra första vuxentävling. I hennes kategori var det 5 deltagare. Gerda coachade Elvira i hennes två första matcher och gick sedan själv in och sänkte sin första motståndare med slag mot levern, en fighter från Polen.
Därefter var det dags för final då Gerda fick möta Zsofia Szabo årets EM tvåa som också ska till VM i Japan. En mycket duktig och rutinerad fighter. Gerda vägrade flytta på sig och matade på med slag och jodan sparkar. Hon lyckades få till två förlängningar mot Zsofia och gjorde en fantastisk insats med otroligt mod och vilja.
Zsofia vann till slut på flaggor men Gerdas insats belönades med såväl silver i klassen som bästa “kyokushin spirit”.
Ett särskilt tack till tre snabbinkallade coacher; Tony Pasanen som mitt i Gerdas första match bytte av Elvira som coach då hon blev uppropad på sin matta, tack till Johan Strömer som med bravur coachade Elvira i finalen och Fabian Wållin som samtidigt, på en annan matta coachade Gerda i hennes final.