Delar av Katalandslaget var på plats på årets Austrian open.16 i startfältet bland andra flerfäldige  EC mästaren Attila Toth.Tävlingen började med en grundomgång varefter de 4 bästa gick vidare till en final omgång.Först ut av svenskarna var Robin Thomson som gjorde internationell tävlingsdebut.Lotten blev Geksai Dai som han utförde väl utan några tekniska misstag vilket resulterade till höga poäng.Adam Rogård lottades sedan Tskino kata som också utfördes utan några tekniska missar.Efter poängsammanställningen visade sig att Robin kommit bland top 4 finalister.
Adams poäng resulterade i en slutlig 5:e placering.Först ut i finalomgången var Robin där han valde att utföra Kanku.Han började katan stabilt fram till då han tyvärr kom av sig och  stannade därmed på 4:e plats.Shihan Toth blev vinnare av årets tävling och resterande pallplatser erövrades av polen.