Helgen den 22-23 augusti anordnandes kickoff lägret för 14:e året i rad. Platsen var Umeå Karateklubbs dojo. Instruktörer var som alltid Shihan Naser Ghanbari och Shihan Håkan Nygren. Lägret anordnas för instruktörer från norra delen av Sverige och deltagarna i år kom från 6 olika dojos. Sundsvall Budoklubb, IF Söråkers Kyokushin Karate, Umeå Karate Klubb, Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai, Luleå Kyokushin och Kyokushinkai Tornio.
Första dagens pass innehöll kihon och kata. Efter genomgång av katorna för Kata C och Kata B så fick vi i uppgift att först gå igenom 2 kator själv, efter det så skulle vi tillsammans med en träningskamrat göra samma sak igen men där man fick feedback på vad man måste förbättre. Till sist var vi 3 stycken tillsammans där en gav feedback och en lyssnade och sammanfattade vad som sagts. I alla 3 delarna av övningen så fick vi dra ett kort där vi fick reda på vad vi skulle fokusera extra på. De kunde vara andningen, tekniken, blicken mm, Den som tittade och ger feedback skulle sedan försöka lista ut vad vi dragit för kort. Kvällen avslutades traditionsedligt med grillning.
Andra dagens pass var bagfigthing , kata och ett teoripass med en gruppövning . I Dagens kata pass så delades vi upp i 3 grupper beroende på grad. Där fortsatte vi att ge varandra feedback och några av oss fick även möjligheten att få se våran kata på film efteråt så man själv kunde se vad man behöver träna på. Gruppövningen var samma princip som lördagens kata pass där vi var 3 stycken. Nu skulle vi intervjua varandra och den som satt som observatörochlyssnade skulle ge feedback om hur han tyckte att det gått.
/Sempai Daniel Lundgren