Osu.
I slutet av augusti så samlades lite över sextio karatekas i Göteborg för fightingläger med sempai Jimmie Collin och EM medaljören Cissi Wallin hos Banzai karate Kai. Detta var det första tredagarslägret av sitt slag och det lockade deltagare från många olika klubbar i landet och även ett gäng från Norge.
Fredagen startades av sensei Annika med ett klassisk kyokushinpass för halva gänget i en närliggande park på Ramberget. Den andra halvan tränade i en gymnastiksal där en av instruktörerna, Edo, från Tk Academy Bjj fick alla att känna på lite äkta Bjj fys. Edos pass var väldigt omtyckt av alla och vi vill tacka honom för detta.
Lördagen startade med löpning kl 7 med sempai Thomas där kilometrarna avverkades uppe på Ramberget innan det var dags för frukost.
Dagen fortsatte sedan med två inspirerande kumitepass där sempai Jimmie och Cissi undervisade och delade med sig av sina kunskaper. Träningen innehöll mycket tekniska moment och mycket sparring.
Det sista träningspasset för dagen kallades kort och gott för “Berget” och där delades deltagarna in i lag för att sedan sätta av i ett rasande tempo upp på Ramberget där ett antal stationer väntade. Lagen testades i allt från dips och sprawls till tamashiwari, bära stock och dojo kun. När dammet lagt sig och poängen räknats kunde sedan vinnarna koras på kvällens grillning.
Aftonens festligheter innehöll även framförandet av de sketcher som lagen fått i uppgift att förbereda under dagen och publiken hänfördes här av fantastiska imitationer och lyriskt diktande.
Söndagen började precis som föregående dag med ett löppass men den här gången gick turen utmed vattnet vid hamninloppet där morgonsolen fick Hisingen att visa sin bästa sida.
Efter frukost blev det mera sparring samt intervallträning på kroppsmits där passen hölls på gräsmattan utanför Banzai.
För att ytterligare stärka lägerkänslan blev det sedan ännu en tur upp på Ramberget för lite olika fysövningar men också en stunds meditation i solen innan helgen avslutades nere på Banzai.
Från Banzais sida vill vi tacka alla som deltog på lägret och som med spirit, svett och engagemang gjorde lägret till en fin upplevelse. Vi på Banzai är mycket glada och stolta och vi hoppas på samma fina uppslutning nästa år igen!
Domo Arigato,
Camp Banzaikommittén!