I samband med WKOs kongress har det presenterats nya Dangrader. Högre grader utfärdas bara i samband med World Cup och World Championship. WKOs graderingskommite har ansvaret att bedöma inkomna ansökningar och även föreslå nya graderingar. Det är nu länge sedan det utfärdades nya grader så resultatet är sprciellt roligt för Sverige.

Shihan Brian Fitkin 8 Dan
Shihan Howard Collins 8 Dan
Shihan Attila Meszaros 6 Dan

Dessa nya grader är unika inom hela kyokushinsamfundet oberoende organisation. Att de tillfaller Svenska ledare är ett stort erkännande av den kompetens vi har i landet. Det utdelades ytterligare en 8 Dan nämligen WKOs president Kenji Midori samt tre 7 Dan, Kobayashi, Fujihara och Miyoshi.

TVÅ NYA SHIHANS
I samband med WKOs internationella seminarium i Fuji Midori efter VMet höll WKO sin årliga gradering. Vid VM/WC år så sker graderingen i anslutningen till tävlingen. Det var nog den största gradering som hållits på denna nivå inom WKO. 109st tog utmaningen att se om resultatet av sin träning resulterade i en ny grad. Seminariet var för övrigt välbesökt med mer än 400 deltagare.

Shihan George Minos 5 Dan
Shihan Virpi Alajarvs 5 Dan

FLERA NYA DANGRADER
Under samma gradering ställde också ytterligare fem av SKKs utövare upp.

Sensei Mikael Nordström 4Dan
Sensei Mikael Näktergal 4 Dan
Sensei Luis de la Rosa 4 Dan
Sensei Johan Edin 4 Dan
Sensei Theresa Collins 4 Dan

Graderingen omfattade Kihon, Idogeiko, Kata och Kumite.

Swedish Karate Kyokushinkai gratulerar till utmärkelserna med största respekt och värme.

//Michael Söderkvist
Country Representativ