Under förra helgens oroligheter begav sig Kata landslaget till Belgien för att delta i
Yokoso Kata cup.
Tävlingen hölls för andra året och det var sammanlagt över 200 anmälda i olika ålder- och gradkategorier. Det fanns också en öppen klass för alla karatestilar. Det svenska laget var också anmäld till den öppna klassen, men kunde tyvärr inte delta på grund av tidsbrist och en väntandes flygresa hem. . Sverige representerades av Sensei Andreas Tampe, Sempai Adam Rogård och Sempai Robin Thomson.
2 damer och 9 herrar tävlade tillsammans i yudansha-klassen.
Regelsystemet var en kombination av poäng och flaggor, där en vinstflagga var värd 3 poäng och en hikiwake flagga värd 1 poäng. En grundomgång med 2 valfria Kator varefter, 4 med högst poäng avancerade till semifinal.
Först ut Andreas som mötte den välkända och meriterade Shihan Attila Toth. Andreas öppnade tävlingen starkt med Sushiho som resulterade i 4 vinstflaggor och en oavgjort. Näst ut Adam som öppnade med Kanku som resulterade i 5 vinstflaggor. Sist ut Robin som också gjorde en väl genomförd Kanku med flera vinstflaggor.
Andra omgången var det dags för Adam och möta Shihan Toth, nu blev det Seinchin kata som reslterade i 4 hikiwake flaggor. Robin utförde en teknisk felfri Seipai, Andreas en Seinchin kata.
Efter grundomgången var Andreas och Adam vidare till semifinal. Adam tävlingsdebuterade med Sushiho och vann den matchen, Andreas tävlingsdebuterade med en stabil Kanku som resulterade i en finalplats där han mötte den ena av damerna som hade lyckats få ihop tillräckligt höga poäng. Väl där blev det en Seipai som säkrade guldet för Sverige. Adam tog hem bronset och en välförtjänt 5:e placering för Robin.